KuChiNg - Cultural Village

June 01, 2011

Pasal Kuching lagi nih..4 hari kat sana mmg semua masa yg ada pack ngn aktiviti..hahahaha. X lah penat sangat sebab kereta "sport" ada. Ke hulu..ke pekan..ke hilir dengan kereta "sport" tu. Boleh bayangkan x dengan rental utk 3 hari hanya RM130 saya boleh dpt kereta "Sport" paling hebat kat Kuching?? sayang xsnap pic kereta tu...ish ish ish...

Lupakan dulu pasal kereta tu..nanti2 saya cter..skrg jom kita gi Cultural Village. Kalo nak pegi..just follow signboard Santubung jer..Hmm..tempat ni mmg best. Nak masuk kena byr tiket herge RM60. My sis bayarkan...wakakak..mmg syok. Yg mahal semua dia jer..yg murah mcm mineral water saya seponsor... :P

Jgn ckp byk jom tgk pictures...


Dengan high hill saya jln kt jambatan buluh ni..hehe...gigih


Setiap org diberi satu buku utk dichop disetiap jenis rumah yg kita masuk..kira buku tu mcm souvenir lah utk kita

Gerun masuk umah ni...cam ada pemujaan jer..

Setiap jenis rumah sure ada org dlm tu..drg akan explain hal mengenai aktiviti yg ada dlm setiap rumah...makanan tradisional drg pun dijual

Kain ni xla dijual..boleh tgk jer :)


Ni rumah plg tinggi...saya naik ni..hehe..tiang semua dr batang pokok



Org ni goreng kerepek dlm umah tinggi tulah...saya beli..rangup :)



Lepas semua jenis rumah saya masuk..maka tibalah masanya utk tgk show..show ni drg buat 2 kali 1 hari...sekali kul 11am..sekali lg kul 4pm..mmg best..


Saat2 akhir di Cultural Village

Cultural Village ni mmg menyajikan hiburan traditional bertaraf international..saya tgk pelancong2 luar semuanya terhibur. Lebih kurang 4 jam saya dlm tu..

Hmm...nak cter skit pasal kete "sport"..terbaeekkk dr Kuching..hehe. Kete ni kete kancil sebenarnya..rasanya2 1st edition kut... :P
Disebabkan budget travel, terpaksa la sewa kete yg "power" ni..Rm130 utk 3 hari..mana nak dpt beb!!! kalo terkunci pintu kunci dok dalam still boleh bukak woo..rahsianya sebab tingkap kete ni xmcm tingkap kete orglain..ngeh ngeh..

My sis cukup terer kendalikan kete ni..manual plak tu. Xleh nak start...dia tekan minyak skit dia start...perhhh...idup...lu memang best la beb!!! radio xfuntion..dia punya speaker berterabur kalo break mengejut..seat boleh la duduk. Apap2pun kete ni mmg best...ni bukti resit sewa..heheh









You Might Also Like

2 comments

  1. Hi

    ada nombor tepon ker utk sewa kete tu hehe..
    tq

    ReplyDelete