HoMeMaDe FooD

June 16, 2011


Makanan saya ni masak ni belum ada nama. Nantilah letak nama. Tak susah sangatpun nak buat. Cuma perlukan trotilla (macam roti canai gitu..leh beli kat giant), cheese, bawang, pepper, tomato. Inti tu wat la perisa black paper..saya potong ayam kecik2 pastu goreng skit..dah agak masak masukkan black pepper, garam, gula, air dan tepung ubi nak bagi pekat skit kuah.


Cheese & trotilla

Bahan2 yg diperlukan


Potong pepper (pape colour), bawang dan tomato..ikut suka cara apapun


Letakkan black pepper chicken yg dah masak dan susun cheese dan sayur2..kemudian lipatkan


Gunakan pan yg sesuai..letakkan butter pastu gorengkan..bila agak2 roti tu dah garing..terbalikkan..hati2 time terbalikkan, takut berterabur abis bahan2. Tapi kalau cheese kita letak banyak, InsyaAllah semua bahan2 akan melekat xkan berterabur time terbalikkan. Hasilnya seperti pic yg paling atas..sedap dimakan panas2 kerana roti tu rangup. Isi ayam tu kita boleh wat mcm2 masakan..rendangpun xper..heheh



You Might Also Like

0 comments