ICiBaN - Japaneses Food

June 07, 2011

Japaneses food mmg peberet saya. Selalu saya suka pergi sushi king. Tapi service dorg sgt2 teruk. Dan waitress yg muka masam dan malas. Kadang2 nak tunggu punya lama utk order sampai. Pernah sekali buka puasa kat sana..order simple jer..sekali tunggu nak dekat setengah jam..nasib bek ada sushi leh la berbuka.



Tapi saya dah jumpa satu lg restaurant yg dekat dengan umah..Sunway Giza. Nama restaurant ni Iciban. Memang best sini..waiter n waitress dia bagus..sgt2 polite. Makananpun xyah tunggu lama walaupun org ramai. Makanan lg sedap dr sushi king..dan menu lg byk dr Sushi King.


Yg ni mmg sedap..nasi dengan salmon cincang..dan miso soup..my sis suka sngt yg ni..dah 2 kali dia order ni bila gi mkn kt sini


Yg ni tempura vege..byk sgt..ada carrot..kuchai..sekincan, xlarat nk habiskan..setiap mknan mesti akan disekalikan dengan miso soup. I like miso soup (*_@)


Restaurant ni mmg cantik dr dlm..segan la nak snap byk2..just snap mana yg xnampak ketara jer..hehe


Sushi maker ni kita boleh nampak dr luar..


Kenyang n puas betul...hehe..akhirnya restaurant ni jd restaurant peberet kitaorg. Skrg saya tengah kumpulkan chop..setiap kali pergi leh dpt 1-2 chop..pastu leh la redeem. My target nak redeem discount RM30 :)

Kat bawah ni pic yg saya ambil last time pegi restaurant tu


Mkn sushi dulu sementara tunggu makanan


Sebelum ni saya pernah order salmon grill ni, akak sy rasa sedap bila rasa so diapun order lg yg ni utk diri dia..mmg sedap.


Ni saya punya..lupa plak namanya..kalo xsalah curry with crunchy prawn, ntah betul ntah tidak..hehe. Udang tu besar giler sampai xlarat nak makan abis nasi.



You Might Also Like

1 comments

  1. bagila lokasi yang lengkap....ada terpampang sijil halal tak?

    ReplyDelete