GoLdEn WedGes WitH MeaT FruiT

June 25, 2011

Memang tak tau arah sgt rini...nak keluar malas. Yela panas terik plak tu. So, selongkar punya selongkar fridge terjumpa la apple. Igt nak wat fruit salad..tengok2 mayonis pulak expired, thousand island pulak habis..cmner nak wat ni?? Daging dah diperap dengan bahan2 rahsia saya. Lepas perap nak grill. Kentangpun dah diperap dengan kunyit dan white pepper...nak di goreng.

Fikir punya fikir lepas jer siap goreng kentang dan grill daging..maka timbul la idea merapu nak campurkan apple dengan daging. Daging rasa mmg dah cun dah...so saya potong kecik2 daging tu..masukkan dlm kuali dan potong apple kecik2 jugak..campur sekali dlm daging tadi. Lepas tu saya masukkan susu cair, pepper, garam, gula serta honey...taraaaaa..dapatlah makanan seperti dibawah ni..hehehe

You Might Also Like

0 comments