uNiVeRsAL StuDiO SiNgApOrE - Part 4

August 01, 2011

Hai..jumpa lagi...ngeh ngeh!!

Lepas jer Lost World, lapar la pulak...pusing2 punya pusing cari benda heavy tp xdak. Jgn fkr xde makanan halal kt USS ni. Dekat pamplet boleh tgk mana2 restaurant yg ada logo halal. Saya ada masuk satu restaurant fast food. Punya la ramai org..Q nk beli makanan punya la panjang..tmpt duduk semua full. So kami Q jugak la sebab lapar sgt..tapau makan kat mana2. Tapi service drg cepat..Q pnjg2pun kejap jer sampai turn.

Mostly makanan kt sini ayam goreng dan burger

Lepas makan..kami sambung lg. Target ke Ancientegypt..nak tgk mummy.

Nampak x pintu antara 2 patung tu?? ha..masuk situ leh try roller coaster yg melalui kawasan2 ngeri gitu..tp semua benda2 cthnya beg..camera..h/p..kena simpan dlm locker bg hindari terjatuh. Locker tu kalo xsalah free for 1st 60 minutes. Cara nak lockpun sgt2 canggih. Time Q..kena Q kt dlm..mcm kita melalui gua2 kt Egypt.

Kat sini sama mcm kt Genting..nek kete..kita leh control break..hehe..sesuai utk budak2 jer ni


Panas sgt time ni..nk minum air ais xboleh sbb batuk...asyik minum mineral water jer..tp tula..xpuas..dahaga sgt2.


Mcm real jer fruits kt belakang tu



Roller coaster kt belakang tu skitpun xhingin nak try :P


Salah satu view kt New York

Sinilah tmpt plg best..nampak jer biasa kan?? sebenarnya luar biasa..ce masuk. Apa ada kat sini?? kat sinilah pembokaran sebenar action dlm movie2 mat saleh.


yg kt luar tu seolah2 mcm New York City..keadaan ribut yg amat dasyat. Air laut bergelora mcm real jer..anginpun rasa cam real. Menakutkan tul bila semua dinding2 depan tu habis tercabut..boat2 jatuh...pastu tetiba jer ada api dlm air...depan2 mata semua tu jadi..dan plg hebat bila ada kapal setinggi 2 tingkat bangunan masuk merempuh...hujan mencurah2..leh rasa tempias2..menjerit2 saper yg dok depan..kalo xsalah ada 3 tingkat tmpt berdiri tu. Nasib baik kami plg belakang..perhhh...mmg hebat..berbaloi2.


Cun x?? hehehe..sepender beropon2 gitu..live performance ni..style 50-60an. Dorg enjoy wat performance dan kita lg enjoy tgk..ni kt area2 Hollywood. Dorg ni berganti2 ngn 4 org lelaki..lepas dorg habis..diganti plak ngn geng laki2...terngiang2 lg music2 tu..memang best. Just kt tepi2 jln jer ni..stagepun kecik jer..tp drg still leh lompat terkangkang semua..hehehe


I bought T-shirt..hehehe..lepas jer habis semua tmpat saya jelajahi..saya terus ke parking. Hajat nak tukar baju yg baru dibeli dan nak rehat..lenguh sgt kaki. Saya tido..my sis asyik transfer pic dlm laptop. Dia tu cergas betul..dah la drive semalaman..tidopun just 2 jam gitu..tp nak bestnya..balik jer terus demam..hah..rini MC. Cian2..
Dinasihatkan kalo dah terlanjur ke sini..jgn dok kejap jer..tunggu sampai mlm..kemuncaknya..firework...wallaweh..best giler wa ckp lu...


You Might Also Like

0 comments