uNiVeRsAL StuDiO SiNgApOrE - Part 3

August 01, 2011

Lepas jer breakfast, kami mulakan aktiviti nk terokai setiap sudut USS. Org ramai sangat2..muka2 cina jer banyak. Semua muka ceria2 belaka...awal pagilah katakan..sejuk lg..ce tgk tengahari, muka semua letih2 jer. Saya cter lah skit2 apa yg ada kt USS ni.

Ada beberapa part/section dlm USS ni..
1) Far Far Away - mcm dlm cter shrek
2) Madagascar - cter cartoon menatang
3) The Lost World Jurassic Park
4) Hollywood
5) New York
6) Ancientegypt - mummy
7) Sci-fi City - mcm style angkasa lepas gitu

Setiap section ni bertemakan movie..Genting dan USS ni lebih kurang sama jer..tp USS paling best la.

Click kt pic utk lagi besar




Castle ni tul2 dlm cter shrek..dlm castle ni kita boleh tgk 4D shrek movie. Memang power sangat 4D movie ni..kalah 4D movie kat Madam Tussaud, London. Lepas kuar tgk movie..jgn lupa tgk donkey show. Boleh ckp ngn donkey (watak dlm cter Shrek) secara live..xtau drg wat cmner.


Lepas jer kuar dr 4D movie..kita akan terus masuk kedai souvenir..mcm2 patung watak shrek ada jual kat sini.



Madagascar ni sesuai kt budak2 jer..tp saya masuk gak. Time ni Q makaiii...panjang berjela2..tp tmpt Q pun menarik2..nasib baik ada kipas kt atas paler..xla panas sgt. Di nasihatkan bawa kipas tangan sbb kt USS ni mmg sgt2 panas...



Boat ni boleh muatkan 20 camtu..masuk dlm gua..semua watak2 Madagascar ada dlm tu..cantik sgt2..yg suspennya ada waterfall yg mana boat ni kena lalu bawah waterfall tu..tp bila nk sampai dekat jer..air tu stop turun..hehehe..sesaja jer wat org suspen.


Kat Lost World saya xmasuk apa2pun...ada la yg mcm ala2 roller coaster yg di pngl Bird Eye...saya xnak naik..takut..yg sedihnya...xdpt masuk.

Nantikan part 4!!!!!
Nak rehat jap!!!!!

You Might Also Like

0 comments