BeRbuKa Di RoCk & RoLL CaFe

August 18, 2011

Salam...

Hobby saya n my sis...suka rasmi mana2 restaurant or cafe baru kt Kota Damansara ni. Kalo sedap..dtg lagi..kalo xsedap..hai hai bai bai :P

Kali ni saya berbuka kt Rock n Roll Cafe..bersebelahan CIMB bank jer..tp block sebelah tepi. Kalo xsalah baru beberapa ari jer cafe ni di buka. Set berbuka puasa just RM9.90. Layanan mmg best la..baru jer nk tgk menu yg kt luar pintu tu..si owner cafe dah dtg. Dia siap rekemen food yg best kt situ...boleh dikatakan semuanya dia ckp best...

Saya just ambil set yg berbuka tu dan tambah seafood pizza. Lepas jer order n reserved table...saya blah dulu ronda2 sementara nak tunggu waktu berbuka.

Lebih kurang 10min nk berbuka...sayapun kembali ke cafe tu...wahhhh...ramai tul org...kira full lah cafe tu.Nasib baik reserved dulu..kalo main redah jer pakai xberbuka awal lah time tu. Mcm biasa, kesempatan snap makanan yg disediakan xkan saya lepaskan..yelah...nak share info ma..nanti2 anda plak leh try...jom tgk!!!!



Complete betul set berbuka kt sini...appetizer adalah sup..isinya mcm fish cake. Rasanya mmg best...kuih saorang 1 jer...jadilah..banyak2pun bukannya abis..lgpun harga set ni murah, so saya x expect lebihpun..tapi yg diberi sudah melebihi apa yg saya expect...Alhamdulillah...moga2 maju la cafe anak melayu ni!!!! :)


For dat day...set berbuka ni disekalikan dgn minuman ni..saya xnak sebenarnya sbb minuman ni stoberi + pineapple ..takut masam..tp punya bagus owner cafe ni...siap x chrge bila saya tukar teh ais n my sis ice lemon tea...tp dia bg gak minuman ni..


My sis ckp ice lemon tea dia rasa cam detol...wakakaka...tp abis gak dia minum...maybe daun pudina tu dah ubah rasa air tu.


Main course biasa2 jer...ayam kicap n vegi. Owner tu ckp ari2 menu akan berubah utk set berbuka.


Tgk pizza ni....besar giler...topping mmg best..roti jer keras skit bila dah sejuk.



Dessert plak banana chocolate toffee ...ha...camtulah namanya...sedap sgt...nk try wat nanti. Kalo xsalah just bland ice + banana + ice cream + chocolate...ntah lah...kena try dulu. Tapi bila saya makan...rasa semua bahan tulah..hehehe...pepandai jer.


Everything cost my sis RM40 sebab dia yg belanjeeeee :P

You Might Also Like

2 comments

  1. Ooo kedai muslim ke. sib baik zila review. Selalu nmpak sbb pi cimb je.
    Murah pun murah

    ReplyDelete
  2. sudah bankrap daaaa..hehehhe. makanan ok..tula..service jer tak ok.

    ReplyDelete