BeRBuKa ApA AriNi????

August 10, 2011

Salam...

Dah lama dah saya tak mengupdate blog ni. Alhamdulillah sempena Ramadhan yg mulia ni..saya start berpuasa dan juga start bekerja di tmpt baru...syukur. Memang harapan saya nak bekerja berdekatan dengan rumah. Tak sangka rezeki yg saya idam2kan itu telah diperkenankan oleh Allah pada bulan yg mulia ini. Saya cter2 skit2 lah ek sebelum saya bermula topic...hehehe.

Agak memenatkan kalo keje jauh..then malam nk ngajar tuition lg. InsyaAllah saya nak try bertahan kerja kt sini walaupun stress byk... :)

Sepanjang 5-6 tahun saya kerja, xpernah lg lah cmpny x sediakan internet. Tapi kali ni 1st time saya kerja kt tmpt xde internet. Internet hanya dikhaskan utk email jer. Semuanya kena block...selalunya2 kalo ada masa kt opis leh la saya nk update blog, tapi kali ni mmg xleh...huhuhuh..sedihnya. Tapi ada hikmahnya..saya xlah leka ngn blog, facebook etc (echeh...pujuk diri sendiri plak..heeheh) tapi sebenarnya agak susah kalo seorg QS xde internet sbb kdg2 ada material yg xberapa nak familiar yg perlu refer internet. Hmm...management kt cmpny ni betul2 tegas la...no hal lah...balik rumah jerlah nk refer pape :(

Opppsss...lupa plak tujuan asal..hmmm...rini saya berbuka xlah sepecel mana...just wat dessert jer...yg lain2 beli kt pasar ramadhan..jom nengok sama2 jom...


Niat ati nk buat Royal Puding...nk cer try guna buah-buahan plak..sebelum ni just guna pisang jer....Aneka buah-buahan ni sempat beli time break tadi...maklumlah opis depan Giant jer...(**_**)


Ni lah bahan2 yg diperlukan...jgn lupa tepung custard dan gula ek


Potong lah ikut suka ati yerrr...


Ni kueh beli kt pasar ramadhan..buah melaka tu besar bukan main...xmuat mulut...kena gigit 2 kali..hehehe...puding tu sedap dimakan ngn sos custard kita nanti....heheh


Ni pulut inti..tp intinya kt luar...sedap wooo...


Taraaaa!!!! nilah rupa Royal Puding...mabeles tau!!!


Xtau nak minum apa..akhirnya minum kopi jer...selalu2 minum sejuk jer..sesekali pa salahnya minum minuman panas plak...


Di sini dulu lah agaknya saya bersiaran...jumpa lg lenkali..maybe entry pas ni saya nk cter experience balik kmpg baru2 ni...skrg nk tido..dah lewat, esok ada site valuation..
Bai...see again yaaa!!!

You Might Also Like

2 comments

  1. aku bila nampak hang post terus baca hang dulu hehehe suka dengar hang dok berletiaq apa tah....neway hang memang sombong sebab tak sudi nak jumpa aku

    ReplyDelete
  2. Amboi ang...ckp cmtu plak...

    kami bukan sombong la...bz sgt wei...jom la berbuffet...kami tgh arrange ngn kwn2 len..ang nk bwk kwn ang pun xpa...kita amai2 p tropicana golf.

    ReplyDelete