uNiVeRsAL StuDiO SiNgApOrE - Last Part

August 02, 2011

Salam semua...

Saya nak habiskan entry psl USS..

Ok...lepas jer naik kereta..kami xde target mana2...just round2 kt Singapore. Tetiba teringin nak makan makanan Singapore..dlm fikiran hanya fkrkan Geylang iaitu tmpt yg senang dpt makanan halal. 1st time pegi dulupun kitaorg singgah sana makan lontong dan satay. Tapi yg menjadi masalah, xde signboard show word Geylang..tetiba saya dpt idea..polo bus yg menghala ke Geylang.

Sampai area Geylang kitaorg tanya la sorg lelaki.."Encik, kat mana pasar Geylang?" jwb dia "Kok org Singapore tak tahu mananya Geylang?" slang cam indon jer...siap nak tumpang nek kete lg..hampeh tul...bila masa plak kitaorg ni org Singapore...ayoyoyoyo. Time stop kt 1 traffic light ni, kitaorg dok plg depan la Q nak kona kanan..lepas jer lampu hijau, dgn yakinnya my sis nak kona kanan...sekali termasuk lorong bertentangan daaaa...yg peliknya..2-3 kete kt belakang bunyikan hon dan stop untuk tunggu my sis u-turn balik dan pergi ke jalan yg betul..xsangka betul..sure drg tgk plate no malaysia so dorg tolong..nasib baik time tu kete dr jln bertentangan xde..kalo x haru jadinya. Ye la..dia panik sama..xfamiliar ngn jalan lah katakan.

Tmpt yg dituju terpaksa dicancel kerana area tu rupa2nya ada concert..sure crowded. Kitaorg tau dr sorg mamat area2 Geylang tu...so terpaksalah mkn kt kedai mamak :(

Jam sudah menunjukkan pukul 11mlm..my sis nak balik Malaysia..tp kot jalan mana plak nk polo?? Nasib baik ada amoi cina tlg tunjuk jln..baik dia..dia explain dan explain dan minta my sis ulang balik..dia kena ulang 2-3 kali sbb amoi ni soh..ekekeke..yela..konpius ma. Diapun leh agak my sis konpius..dlm 20min kiraorg dah smpai imegresen Singapore..semuanya smooth. Di nasihatkan xyah return autopass card..simpan jer..time passport dicop..kena masukkan autopass card tu kt mesin dan dia akan charge $1.20. Murah kan?? Yg plg lama kt imegresen Malaysia..aduhh..rasa2nya nk dekat sejam jem kt sana...nak kuar imegresen Malaysia kena byr guna TnGo..RM2.90..murah kan?? ok lah tu..kalo kat Hatyai RM1 jer..hehehe

Sampai jer JB..motif nk check-in otel..target Tune Hotel. Nasib baik ada kosong..

Tune Hotel ni cam budget hotel tp semua benda charge extra..cthnya nak towel kena charge..nak air-cond kena charge..nak tv kena charge..disebabkan nak tido jer..my sis just byr extra for towel and aircon..kalo xsalah RM115 cmtu. Nak dekat kul 12am gak la baru sampai JB.





Byk betul advertisement kt hotel ni..kt luar bilik lg banyak..dlm bilik ada 3..dlm toilet ada 1..


Bersih hotel ni..


Towel ni kalo nak kena byr extra RM5...esok pagi nk check-out kena bw towel ni sekali utk return..then baru drg akan return balik deposit RM15 kita...dlm kotak tu ada la sabun etc. Hotel ni pelik skit..check-in pukul 2pm check-out pukul 10am...mmg rugi arr dok hotel cm gini.
Keesokkan arinya..kitaorg terus balik KL. Akibat kesan ubat...saya sedar2 dh smpai rumah..sepanjang jln saya tido..hehehe.

Kipas tangan dan pen ni dpt free time register member kt Resort World..byk discount leh dpt tau..free member fee plak tu..leh guna kt Genting gak...


Yg card merah tu la member card...utk temporary.


T-shirt USS


Mug ni saya guna berbuka smlm..hehehe


antara pamplete

Next target....SENTOSA!!!!!


You Might Also Like

7 comments

  1. Hai...seronok bace cerita u kat USS. Salam perkenalan.

    ReplyDelete
  2. hai salam perkenalan...
    mmg berbaloi la gi sana...leh release tension gituu

    ReplyDelete
  3. I pun beli mug yang sama~ehe
    Sentosa tu mmg recommend utk pegi, kitaowang kat sentosa tu dari pagi ke petg x puas2 agi hihi

    ReplyDelete
  4. Mia..xtgk fireworks ker?? saya pasni target nak gi Sentosa Island...then nak naik cable car...xsabar rasanya..hehehe

    ReplyDelete
  5. kalo nek cable car turun kat imbiah lookout, tp kurang best sikit sbb cable car tu laju, baru duduk-duduk saja da sampai ;)

    recommended games kat sentosa: skyline & segway best woo
    yang len biasa saja, best lagi genting kot. Sentosa best sbb ada beach!

    ReplyDelete
  6. just dropping by to say hi

    ReplyDelete
  7. hi..nak tau u book ticket for uss from website mane eh?

    ReplyDelete