December 9, 2013

Intro - Bandung & Jakarta

Assalamualaikum...

Hai semua..Tak sabar rasanya nak menulis trip saya ke Indonesia baru2 ni..hehehe. Ni just intro ye..nantikan entry saya yang seterusnya yang mana terlalu banyak saya nak ceritakan. Antara pengalaman yang tak dapat dilupakan adalah...jeng jeng jeng...jom tengok photo kat bawah ni..hehe...



 Merasai pengalaman melihat kawah gunung berapi di Tangkuban Perahu, Bandung


 Kegigihan menahan sesak nafas di Kawah Putih, Bandung..hahaha


Menikmati keindahan desa dan keenakan makanan di kawasan berdekatan Kawah Putih, Bandung



 Mengagumi keutuhan MONAS di Jakarta


Mengunjungi masjid terbesar di Asia Tenggara..Masjid Istiqlal, Jakarta


Bersiar-siar di Kota Tua, Jakarta

Dan



 Bersuka ria di ANCOL, Jakarta

Serta banyak lagi...

Nantikan entry2 saya yang berkisar dengan photo2 kat atas ni (^_^)

12 comments:

  1. akak ke Jakarta selalunya takat tidur semalam je.. dah tu takat pi makan dan balik lepas tu... sesak kan..

    ReplyDelete
  2. Untung Zilla dapat ke Tangkuban Perahu. Aritu saya kuciwa nak ke sana sbb masih ditutup. Nak ke Kawah Putih pun tak sempat...

    ReplyDelete
  3. Saya suka itu basikal berwarna-warni di Kota Tua, Jakarta. Saya tidak sempat pergi banyak tempat di Jakarta dan Bandung. Berapa hari Zila di sana?

    ReplyDelete
  4. wahhh.. gunung kat bandung? lawa nyer .. tangkuban perahu.. ok nanti boleh singgah ( bila ntah nak pi ) hahahhaa.. :D

    ReplyDelete
  5. Trip penutup tirai 2013?..wahh, ikan goreng & ikan bertomato tu nampak sedap..

    ReplyDelete
  6. patutlah lama memyepi..ke Indon rupanya dia...ok2..anti citer cam best je ni

    ReplyDelete
  7. Nieda --> Hehehe..sabar2 dong

    Kak Azian --> Sayapun kejap je kat Jakarta..2 malam dan 1 hari full..memang sesak..

    Mie --> Time saya ke tangkuban tupun dgr cter baru bukak balik..saya tak spend untuk shopping sangat..tu yang boleh cover kawah putih tuh

    Diana --> Sayapun suka tengok basikal tu. Saya sampai Bandung malam hari Selasa dan balik Malaysia Ahad tengahari.

    TT --> Ala..awk anytime nk pegipun boleh :)

    Kak Nohas --> Trip penutup tirai? heheh..nampaknya gitu lah. itu bukan ikan tomato akak..ikan pedas giler..stoberi yg disusun atas ikan tu..hehe

    JM --> Cmtu lah JM..ada suka ada dukanya..tungguuuuu..hehehe

    ReplyDelete
  8. kawah putih tu mcm kt planet alien pulak...hihihh...

    ReplyDelete
  9. Hai Zila, N joy baca citer jalan2 ni. tapi masih x khatam baca lagi. Follow u .

    ReplyDelete
  10. Zura --> a'a kan..hihihi

    Hanem --> Hai..khatam slow2 :)

    ReplyDelete
  11. Assalamualaikum kak. best gila...

    ReplyDelete