Delicious Food at Serai Restaurant :)

November 14, 2013

Assalamualaikum...

Entry kali ni saya nak share makanan yang saya nikmati baru-baru ni..nyummy sedap sungguh!! Hehehe. Asalnya my sis ajak jalan-jalan jer kat  Empire Shopping Gallery, Subang Jaya tu..tup tup ternampak Restoran Serai..kemudiannya teringat pulak saya yang blogger Kak Azian pernah ke situ..lazat makanan beliau post kat blog beliau..hehe..ala..blogger popular tu.. http://yan-yanjournal.blogspot.com/

Sebelum masuk tu saya tengok la menu depan entrance restoran tu..gluppp..mak aiii..harganya boleh tahan..hahah. My sis dok tanya yang saya baca kat blog tu restoran tu ok ke..saya cakap ok sangat la..lebih2 lagi teringin sangat nak makan bila tengok pavlova yang seumur idup saya tak pernah rasa tu..haha. Then my sis ckp jom la masuk..dia nak lanjer..lama dah dia tak lanjer katanya..uols semua kalau orang offer gitu mau ke tolak..tak fikir panjang dah saya terus langkah masuk..wakaka..

Fuhh...ramai tul orang time tu walaupun dah pukul 4pm. Saya pulak belum lunch..memang best la pegi time lapar2 sebab portionnya besar..jom tengok apa saya order :)




 Agak segan nak snap sana-sini sebab kedudukan meja ngn meja sebelah menyebelah just beza 1 kaki jer..haha. Agak susah nak dpt tempat privacy dalam restoran tu..hmmm




 Mostly harga minuman atas RM10..glupp..dah orang lanjer kan..cover2 la nak order..haha..yang penting makanannya..minumannya takpe la mineral water saja..haha. My sis order Serai Ice Tea..harganya RM12. Memang sedap..sebatang serai diletakkan dalam air ni..pastu ada daun pudina dan 1 scoop sherbat ke sorbet ntah ice cream..terliur pulak time cter nih..haish



 Untuk food..my sis makan Nasi Ambang..see? Ada mixed veggie..rendang daging..udang..macam-macam lagi..memang terbaik..tunggu jap jer dah dapat...harganya RM20



 Myself pulak..Serai Platter. Banyak betul lauknya..ada sotong..daging yang rasa amat sedap sekali..macam sweet and spicy gitu..pastu ayam goreng macam rasa madu2 gitu..nasi pulak lembut sekali..yang pastinya bukan nasi putih biasa ye. Memang puas hati dengan makanan kat sini. Harganya RM25.



Dessert di Serai ni memang mengugat iman..nasib baik saya sempat sedar diri..kalau tak sure order dessert 2,3 jenis..haish. My sispun terigin nak makan pavlova ni..makanya kami share jer pavlova ni sebab dah makan nasi banyak..kenyang sangat..pavlova ni berharga RM14.80. Ketika dah habiskan pavlova ni terasa nak order lagi satu..hahaha. 

Akhir kata..thks beb lanjer wa..saya sangat sukakan restoran ni..banyak lagi makanan lain saya nak try kat sini..untuk yang tak pernah ke sini dan nak try..ni saya bagi alamatnya...

LG37 Lower Ground, Jalan SS16/1,
47500 Subang Jaya,
Selangor Darul Ehsan, Malaysia.
Telefon: 603 5635 9818 / 603 5635 9858
Fax: 603 56355898
Waktu Perniagaan:
Isnin-Ahad (Termasuk cuti umum) 10 pagi hingga 10 malam.

You Might Also Like

11 comments

  1. Sedapnya.

    Pavlova tu dessert orang Australia. Saya pernah belajar buatnya masa di sana. Bahannya amat simple, gula & putih telur je...tapi lama dah tak buat, dah lupa cara-caranya.

    ReplyDelete
  2. Nampak sedap..mmg berbaloi ngan rega nyer kan

    ReplyDelete
  3. yezza...sedap makan kat sini dan yes pavlova dia mmg superb! Nangis...

    Owh... kalau x keberatan sudi2 la singgah
    http://sifusempoi.blogspot.com/

    ReplyDelete
  4. Muhammad --> ya mmg sedap :)

    Prof --> tu lah prof..tgk resepi mcm senang je nak wat..

    JM --> betul tu JM

    Hafiz --> InsyaAllah saya singgah :)

    ReplyDelete
  5. salam kenal..
    pavlova tu nmpk cam sedap, penah nk try kt serai cyberjaya tp perut dh kenyang takut x habis, so, xjd order..pastu bila dh blk asyik terkenang je..huhuhu

    ReplyDelete
  6. dekat jer dgn umah.. bleh la try nanti... salam membalas kunjungan hehe

    ReplyDelete
  7. Awat sedap sangat nasi platter dan nasi ambang tu.. mengidam terus nie.. hahahaa.. :D

    ReplyDelete
  8. Yayanrahman --> Takpe2..pasni mesti teraii

    DzulHata --> bagus2!!

    TT --> amboi sampai mengidam..hahha

    ReplyDelete
  9. zura prnh mk sekali kt serai nih..pavlova dia mantappppp

    ReplyDelete
  10. Assalamualaikum kak. adoiii nampak sedap sangat. heeeeeee

    ReplyDelete