kRaBi - Part 4

February 12, 2012



Salam...

Dalam Part 3 saya ada cterkan experience trip 4 islands, now i want to continue....

Dlm kul 3pm kami sampai darat..my sis masih cergas. Dia nk cr activity len plak. Sy dlm ati...mampuih aku..aku xlarat dah ni..hehehe. Lepas mandi smua..kitaorg kuar lg..xrestpun. Byk lg souvenir shop kitaorg tak jelajahi. Lepas je minum2 mkn kek kt 1 cafe ni..kami cr balik agent yg wat elephant trek tu nak tnya next activity. Saya dlm hati berdoa moga2 xde activity yg sesuai..hehe...Alhamdulillah xde...haha!!! Yela..kaki saya dh sakit2..badan lenguh sbb tergedik2 dlm 4 islands tu...hehe. Xtau la dtg mana energy my sis tu..active semacam jer...hehe.


Tea time...waitress kt sini sepatah haram xtau english. Tension tul.



Relax2 jap kt pantai


Sementara nak tunggu sunset..kitaorg gi isi minyak kt shell dulu. My sis lupa nk check rate petrol..dia terus minta isi penuh..sekali nk byr..mak aii..double wooo!!! kalo tau lah..sure soh isi half tank dulu..sempat sampai Chanloon refill. Haiyaaa!!!

Oh..lupa plak nk cter...b4 pergi shell kitaorg singgah Laem Pho Mollusc Fossil. Tmpt ni owner hotel yg rekemen. Apa yg sy pernah belajar time kt uitm dulu..fossil ni adalah pembentukkan batu, kulit siput dan sebagainya berjuta2 tahun dulu..boleh dikatakan fossil2 ni mcm dinosaur lah :P
 
 
 
 
 
 
Just bergambar2 jer kt sini.


Dis time sy sempat tgk sunset...tul2 cantik. Lupa nak charge camera time balik dr 4 islands..so just guna my sis's tab. I really love sunset and sunrise (@_*)


View yg cukup menenangkan


Mlm tu kitaorg tercari2 restoran. Sbb terlalu tired..mcm xlalu nk makan jer. Teringat Orchid Hotel tu...terus je menuju ke situ. Boleh pilih ikan, udang dan ketam..drg letak dlm boat..interesting!!! Sbb xlalu mkn sgt, my sis pilih sekor ilan utk di deep fried. Tp sayangnya kitaorg tersilap tgk menu daaa...nak order nasi goreng terorder fired noodle plak...adoiii!!! yg si waitress tu xperasan ke kitaorg nk mkn ikan xkan nk mkn ngn fried noodle. Tp jgn xtau...combination ni sedap tau...hehehe. My sis dah nk soh tapau noodle tu..dia nk order nasi goreng gak..tp bila tgk sy nak hentam mkn gak, dia pun polo..hehe.
 
 
 Setiap drinks diletakkan orchid..menarik kan??

Lepas mkn, kitaorg shopping skit2 kt street yg ada deretan stall2. Byk stall2 mknan kt situ..tp cam xbersih jer. 

Kat tepi hotel kitaorg ada kedai massage, time park kete si tukang2 urut tu dok offer2. Teringat badan sengal2 dan kaki sakit2...sy n my sis setuju. So, balik hotel salin seluar tido..kitaorg ke kedai tu. Sy just buat foot massage, and my sis buat head and shoulder massage. Murah jer..baru 230 bath (RM23). Harga asal 250 bath. Experience saya kt Medan byk ngajar saya cmner nk nego..hehehe. Jgn terima bulat2 setiap harga yeee...try nego, mana tau nasib baik.

Foot massage bukan hanya kaki jer..tapi shoulder, head, tengah belakang..perhhh..semua dimassage tmpt2 yg saya sakit. Lega rasanya. Tukang2 urut kt situ smuanya baik2..drg suka sembang2. Kalo time massage rasa best..puji2 skit la..sure lg best drg wat :P

Kitaorg keluar dr kedai tu dengan penuh senyuman. Malam tu tido lena..xsedar pape dah..tul2 penat and enjoy everything. Esok nak kena balik KL..ngeri bila memikirkannya (@_*)

You Might Also Like

4 comments

  1. Lagi nice kalo cik farikica alaminya sendiri...hehehe

    ReplyDelete
  2. Keh..keh..kite memang nak p.2 yg dok gigih study nih...nak roadtrip jugak nih...

    ReplyDelete
  3. Assalamualaikum kak, pergh terbaiklah kan. sedap kan masakan sana? nak try gak! hahaha. massage? walaupun ku geli diurut, rasanya memang perlu sangat diurut kalau dah terlalu exhauted. hehehe

    ReplyDelete