Jom Like :)

Followers

Thursday, April 3, 2014

Ole-Ole dari Japan \(0_0)/

Assalamualaikum..

Spring sudah bermula..sure ramai yang plan nak jalan-jalan oversea layan view time spring. Tetiba rindu pulak keindahan spring di Seoul, Korea yang saya visit tahun lepas. Hmm…tenang sangat bila tengok bunga-bungaan berkembang mekar..udara yang fresh. 

Oh ye..entry ni saya nak citer ole-ole yang saya dapat dari Japan. Ole-ole ni adalah dari manager saya. Dia gi Japan baru-baru ni dengan dua orang nak lelaki dia. Manager saya ni suka juga travel-travel nih..kadang-kadang kitaorang suka chit chat hal travel. Dia banyak suggest saya ke sini ke sana untuk travel..hehe. Pagi tadi jumpa jer dia terus dia cter experience dia selama 2 weeks kat Japan. Dia sakan bercerita bila saya sikit2 tahu tempat yang dia visit..hahaha. Yang paling saya suka manager saya ni..dia approved cuti saya selama 2 weeks untuk incoming trip in May..saya beli flight tic pun selepas discuss dengan dia bila masa sesuai untuk saya cuti..hal cuti untuk travel ni dia memang sporting..syukur!!!

Saya ni sebenarnya nak tunjuk ole-ole dari manager saya tu jer..macam berlebih-lebih cter pulak..haha..dah lah..tengok gambar jom..


 Rasanya ini Kit Kat green tea..sedap sangat..tak cukup dia bagi 2 packs jer..hehehe


Souvenir ni yang ada pin kat belakang tu..nak pin kat tudungpun boleh..haha


 Manager saya cakap dia angan-angan nak pergi lagi dekat Gunung Fuji ni..malangnya tak dibenarkan sebab masih bersalji dan bahaya untuk ke sana..so dia cakap dia just dapat tengok view yang begini..ini postcard dia bagi saya..hehe.


 Saya pernah baca dari blog Cawana mengenai village dalam postcard kat atas ni. Saya rasa tempat ni menarik untuk visit..cumanya manager saya cakap dia gi waktu petang semua kedai2 dah tutup.

Ok semua...baibai 




12 comments:

Sheila Salim said...

Assalamualaikum kak zila. wahh bestnya manager satu kepala. hehe senang nak minta cuti. heeeeee~~~

Jari Manis said...

Ohhh ini lat kit kat green tea tu ok2 nanti jm carik
Woww lamanya cuti, ke mana agakny ek europe kewwwl

Orga said...

untunglah deme ada bos yang best, siap bawak balik sobiner lagik.bos kita kedekuit :)

zila said...

Sheila --> Waalaikumsalam..mmg senang mintak cuti...pastu kena la stayback kje sampai malam...huargghh

JM --> manager saya ckp wajib beli kit kat tu kalo ke sana..

Orga --> hehehe

Zilla said...

kit kat green tea tu ada jual kat LCCT hehehe..tau pun sebab aritu ada org Medan ngidam nak makan ne..gigih cari,lastly jumpa kat LCCT..tapi harga agak mahai lah berbanding kit kat baiasa hehehe...

luna paris said...

=D hye blogwalking.. salam perkenalana.. hihi.. tak slalu travel pon.. cume ritu ikut company trip... google2 blog.. n sekarang ni macam dah addict lak.. rase mcam nk jadik cam JM & lain2 yang kaki travel..! hihii.. anyway sedap tak kit kat tu.. kat malaysia tak.. hihii..

nohas said...

dgr khabar kitkat kat Jepun ada banyak perisa..nampak sedap perisa teh hijau tu..

CIKU said...

salam zila..ciku pun baru balik dari sana..dan bawak balik kit kat green tea tu untuk anak anak n hubby suka makan kit kat tu..:)

dekdaa said...

Hooo sporting nya inche bos.
Pasni mana tau buleh travel dgn bos pulak kan hehe.

zila said...

Zilla --> itu sudah bagus..hehe

Luna --> Salam perkenalan..sila la travel..memang best..hehe

Nohas --> mcm2 perisa ke?? ntah2 perisa wasabi pun ada..hehe

Ciku --> Salam..wahh kebetulan pulak..hehe

Dekdaa --> ada certain thing je dia sporting..hal keje mmg tak sporting langsung..haha.

Naramas Aman said...

Cantiknya ole-ole dari Jepun. Terliur tengok :P
Untungnya Zila dapat manager sporting macam tu. Dpt cuti 2 minggu pulak tu...kalau saya...tak merasalah lama-lama gitu

Time Traveller said...

untung nyer dia dapat ole2 dari jepun.. yang kit kat reen tea tu memang sedap sangat :D