Jom Like :)

Followers

Friday, March 7, 2014

My 2nd Travel Photobook

Assalamualaikum...

Musim kemarau dah tiba. Keadaan memang kering sangat ni. Dalam office yang beraircon pun still rasa berbahang. Bila berada kat project site seolah-olah macam kat gurun..fuhh..bila ada angin jer..berderu habuk tanah ke udara. Boleh dikatakan tak payah sapu bedak time nak masuk site sebab boleh digantikan dengan habuk2 kat site tu..hehehe. 

Entry kali ni just nak share my travel photobook. My sis belikan sekali untuk saya time dia beli untuk diri dia sendiri. Kalau tak salah time tu Pixajoy buat promotion 40 pages dalam RM30 lebih. Memang murah lah harga gitu kan? Photobook ni saya just letak gambar-gambar yang diambil ketika di Bandung and juga Jakarta baru-baru ni.

Jom tengok photo.... \(o_o)/


Taraaa..ini front page. 


Ini ketika di Lembang Floating Market



Yang ni about me and food..heheh



Moment kat Kawah Putih...hehe



MONAS, Jakarta..panas sungguh time ni



Pengalaman menjijak kaki di Masjid Istiqlal, Jakarta



The End di cover belakang photobook ni bermaksud berakhirnya travel untuk tahun 2013...hehe
Travel untuk 2014?? Hmmm...bak kata my sis..tunggu 1 kaki lagi jer nak melangkah..1 kaki dah ada macam ada kat tempat tu..hehehe. 

Ok semua..selamat berblog dan ceria selalu :)


15 comments:

Diana Diane Teo said...

Cantik lah! Especially bab-bab background yang colourful itu.

Sheila Salim said...

Assalamualaikum kak zila, murah gila. sheila pernah beli pixajoy. tapi baru 1 siap. ada lagi 3 tak buat lagi. hiewhiew ~~~

fayreen mizan said...

Assalamualaikum Zila,
Gambar-gambar tu nampak sangat cantik esp bila dah susun2 mcm tu... sgt memorable kaannn...

Jari Manis said...

Betul tu...bpanas bangat sbb tu bila tgh kawan ajak kluar JM tolak dengan baik...bertambah gelap nanti kulit i dh sawo matang ni heee

Cantik photobook tu..oklah 40 pages RM30...boleh simpan buat kenangan hingga ke anak cucu nanti :-)

Bibie Karim said...

Lawalah photobook Zila. Rajin nya edit. Kalau saya, letak dalam kotak2 jelah.

Time Traveller said...

Alhai best nyer dia buat photobook nie.. teringin tapi smpai sekrang tak buat2 lagi hahaha :D

zila said...

Diana --> sy ni memang suka colorful..hehe

Sheila --> Waalaikumsalam..xmau wat yang balance tu bg jer akak..heheh

Fayreen --> Waalaikumsalam..tq ye awk..hehe

JM --> Kulit JM sawa matang ok lagi..saya ni yang dh sah2 gelap ni..mau arr lg gelap..hahah

Bibie --> Suka2 jer awk..bila tgk balik rasa nyampahpun ada sbb mcm budak2 wat photobook..hahaha

TT --> Mungkin teringin jer kut..xde keinginan tu yang x buat2 tuh..hehehe

Den said...

wahhh..cantik!!

saerah80 said...

Cantik dan murah...memang berbaloi...

Zura Lee said...

Cantik betol hasil buku tuh..sayang nak belek kuat2..kena pesan kt semua org la kena bukak & belek slow2.. hahaah

Orga said...

terer hang buat zila, pics and backgrnd cantik. aku punya hasil tak memuaskan...

Naramas Aman said...

Menariknya...senyum saya tengok. Layout & grafic Zila buatkan ke atau depa yg buat?

Naramas Aman said...

Oh saya baru tengok website dia, layout & grafic tu buat sendiri, guna software dia rupanya...

ShaqzsPixca (^___^)v said...

singgah sini...cantiknya gambar2...do visit me back :)

::EIDA:: said...

ida beli eh bukan beli yg free tu pixajoy tu.. tapi tak buat2 lagi.. huwa terlupe! sib baik nampak entry ni.... berdesupppp nak buat jap! hehehhee