Watermark AkuLoveTravel

April 14, 2014

Assalamualaikum...

Akibat suka sangat tengok watermark kat photo-photo orang lain..makanya bersungguh-sungguh saya create watermark untuk diri sendiri...hahaha. Saya ni bukan photographer yang snap photo cun-cun dan letakkan watermark sebab takut orang curi photo saya. Tapi rasa best bila letak watermark..dari kata lain syok sendiri..haha. Setelah berminggu-minggu belajar guna adobe photoshop ...maka terhasil lah seperti di bawah ini..



Dan...


Taraaa...camgini lah kalo diletakkan atas photo.


Ni style lama punya..

Saper-saper nak tak?? Hehehe....

You Might Also Like

12 comments

  1. Assalamualaikum kak, nice la watermark sendiri. tapi lagi better buat dia macam samar2 gitu kat gambar. camne nak sebut ek. tak retilah. hehehe~~~

    ReplyDelete
  2. Lebih cun dari yang dulu...

    ReplyDelete
  3. ohsemmm... saya pun jenis yang suka letak watermark bior gambo tak lawo pun...

    ReplyDelete
  4. Water mark dulu dan sekarang Zila cantik-cantik belaka.
    Saya suka letak water mark sebab saya sayangkan semua gambar yang saya ambil.

    ReplyDelete
  5. up up! hihi.. ok laa tu, nampak macma photographer professional sket... kikkikii =p

    ReplyDelete
  6. samalah kita zila, seronok rasa bila letak watermark dekat pics sendiri, syok gitu, hehe..

    ReplyDelete
  7. Waalaikumsalam --> saya paham sheila maksudkan apa..blurkan watermark tu. Bila saya belek balik watermark saya buat tu..mcm nak keje amend skit..hehe

    Mie --> yeke?? hehehe...tq tq

    Cheq Sue --> Sama lah..hehe

    Saerah --> Kalo lagi rajin..lagi elok jadinya..ini biasa2 je..hehe

    Prof --> Sayapun suka watermark prof..gambar2 profpun sangatlah cantik..memang patut la dijaga dan disayangi :)

    Luna --> mana ada..hehehe

    Orga --> memang syok..hehe

    ReplyDelete
  8. cantiknyaaaa the flower mashaa Allah!

    x, Farah

    ReplyDelete
  9. huhuuu.. lawa watermark aku love travel tu... terbaik :D

    ReplyDelete
  10. nice watermark! lawa dari yg lama! ;) saya pakai picture monkey je kt internet. yg lebih2 tu x reti haih. hiks.

    ReplyDelete