Company Annual Dinner

February 15, 2013

Assalamualaikum...

Apa khabar semua?? Hopefully pembaca blog saya ni sihat-sihat hendaknya. Sure ada pembaca yang masih bercuti CNY dan mungkin ada yang dah bekerja seperti saya sekarang ni. Agak sedih tahun ni saya tak boleh cuti lama seperti tahun-tahun sebelumnya. My boss ni len macam la..orang melayu disuruhnya datang bekerja since hari rabu dan kaum cina dan india boleh pulak cuti direct seminggu..sedih la. Saya plan macam-macam untuk dibuat jika cuti panjang. Sedih juga tengok mak yang mengharapkan saya lama di kampung..what to do!!! Hmmm...

Entry kali ni saya just nak share photo2 company annual dinner. Excited sungguh opismate..semuanya bercerita pasal pakaian..ko nak pakai apa..aku nak pakai apa..heehe. Saya simple jer..tergelak opismate saya bila saya cakap saya nak pakai pakaian yang besar dan tidak ketat2..supaya boleh makan banyak..hahaha. Annual dinner ni diadakan di Tropicana Golf Club..dekat jer dari office. Happening sangat. Boss pun nampak sporting. Guess terdiri dari subcon dan supplier. 25 meja bulat tersedia dalam satu dewan yang mana setiap meja boleh muatkan 10 orang. Ngam2 jer meja saya muat2 untuk opismate melayu perempuan dan sorang aunty india (cleaner office saya merangkap rakan untuk saya bercerita pasal tamil movie :P)

Jom tengok photo..



Taraaaa...makanan dihantar 1 menu by 1 menu..ni semua orang tahu kan?? Yee sang (camgini ka eja..heehhe). Makanan ni terdiri dari veggie dan keropok ikan..time nak gaul ni semua kena bangun gitu...then gaul sama2. Saya suka la makan ni..sedap!!!


Ikan bawal ni saya rasa dorang masak style steam. isi ikan ni kenyal dan fresh..


 Kemudiannya ini pulak diantar ke meja..crab shark fin soup..fuhh... terbaekk lah. Isi crab banyak sangat.. 



 kenal tak mamat ni..tak salah saya orang panggil dia apa mende the gimmick ntah...hahaha..xberapa nak amik tahu nama2 orang saya ni..hahaha. tak sangka pulak boss invite dia wat show. Memang terer dia cakap cina..india..lancar. 1 dewan enjoy show yang dia wat..memang terbaekk lah. 


Butter prawn ni pun terbaekk..besar udang ni. Tak puas makan udang ni sebab dapat sorang sekor jer..kalo ada 3-4 ekor sorang..baru puas..hahaha



 Ni pulak dessert..air soya dan ada isi dalam ni..dah lupa benda apa.. :P



 Ni pun dessert jugak..bingka tu saya rasa macam bingka nestum..sedap. Yang lagi satu sebelah kanan tu roti canai..ada filling melon dalam tu..rasanya boleh tahan.





See what i got for lucky draw?? hahaha..RM300 voucher tau!!!! Ini la paling terbaek malam tu...haaha. Sempena CNY memang sempat la saya shopping macam2 kat Jusco sebab banyak sale..hahaha


 Door gift ni adalah untuk guess..akibat ada balance..kami staff dapat la sorang satu..heheh.. plain mug jer pun..boleh la letak minyak masak yang dah digunakan untuk kegunaan kemudian hari :P


Best la annual dinner ni..kitaorang happy sangat. Semua dapat hadiah..hos malam tu pun best..rupa dia macam Eric deco tu..botak..body..sama jer..memang kelakar la mamat tu..hahhaha. terlupa nak snap photo dia. Giler betul dia..menari atas stage style seksi2 bagai..geli nengoknya..hahahah. 


 Eh apa ni?? macam hamper tak siap jer...haahahha. Ni hamper hasil tangan saya..haahah. Saya buatkan CNY hamper ni untuk Christina iaitu opismate saya yang paling rapat. Saya rasa lagi bermakna kalo saya wat sendiri daripada saya beli disamping save budget...wakakaka (nampak cam tak iklhas pulak dah). Ikhlas tak ikhlas biarlah Allah saja tahu...papepun ni jer kemampuan saya. 

You Might Also Like

15 comments

  1. Helmi the gimmick tu...

    Untungla Zila, dapat makan, dapat voucher free lagi...

    ReplyDelete
  2. penah gak mkn yee sang ni kt tropicana nih..sbb situ antara chinese food yg halal..so comp mmg bwk ke situ sbb ada staff malay...

    ReplyDelete
  3. zila,

    lame menghilang..bestnya dpt baucer...rezeki tu...

    ReplyDelete
  4. Mie --> A'a tul la Helmi..hahahha. Benda2 free ni memang best..hihihi

    Fini --> A'a betul tu..guess pun banyak melayu. Company sy pun pernah wat majlis berbuka puasa kt sana..memang terbaekk...

    Don't afraid to try --> sy lupa la nama awk..intan ke apa ntah..haishh. Sebulan lebih jugak la sy letak entry baru dlm blog ni..hehee..sy tak ilang..ada..hehe. memang best voucher tu..leh shopping..hehehe.



    ReplyDelete
  5. tadaaa...

    lawatan balas hehehe

    aritu pon kami adamakan2 yesang tu..tp sy x lalu nk makn sbb ada ikan salmon yg x masak...

    nape staff melayu tak cuti?mana bleh heehe

    ReplyDelete
  6. helmi apa kata survey tuuu..,eHHHHe

    ReplyDelete
  7. Wahh..bertuah ya zila, dpt grand prize..congrats! Anyway, dh habis spend ke semua voucher tu..? he..he..

    ReplyDelete
  8. Congrats dapat voucher tu. Leh shopink kan. Kita urg ni lawatan x bertuah...no luck haha

    ReplyDelete
  9. perhh..jeles ni, memang luck zila ler, rm300 tu...dulu masa keje kalau ada cabutan bertuah tu tak pernah nyer dapat...

    ReplyDelete
  10. Salam Zila,
    Saya suka makan ikan bawal stim tu.

    Helmi Gimmicklah tu :)

    Seronoknya dapat voucher RM300. Shopping apa di Jusco?

    Saya selalu dapat voucher masa majlis dinner, tapi kebanyakannya voucher yang saya tak boleh guna, jadi saya buang gitu je.

    ReplyDelete
  11. Emy --> ikan salmon tu dorang smoke jer..bila makan sekali dengan veggie2 tu..tak sedarpun ikan tu mentah..heehe. Hmm..sedih la bos nk beza2kan cmgitu.

    Wak Gelas --> saya xtau memde apa wak maksudkan..lepas tanya my sis baru tau..wak ckp psl tv show helmi rupanya..hehehe

    Farikica --> ofcos la..kang melepas sale kt Jusco..hahaha

    Dila --> Ada sorg opismate ni lagi best..dpt grand prize..1k voucher..siap beli susu anak utk stock 3 bulan..lucky draw ni ikut service..kalo keje lama..under category grand price..saya keje tak sampai 2 yrs..so hadiah xberapa nak grand sgt..tapi Alhamdulillah

    Orga --> Sila la jeles lagi..haahah

    Prof --> Mahai kan ikan tu prof. Dulu kwn cina saya pernah cter ikan tu ada harga cecah ratusan ringgit..ntah la betul ke tak. Saya guna voucher tu beli benda yang betul2 perlu :)

    ReplyDelete
  12. Uiii...bestnya dapat voucher tu...dah lah banyak. Soping free yek !

    ReplyDelete
  13. Rozita --> free2 shopping smpai xsedar 3 jam dalam jusco..wakakak

    ReplyDelete
  14. wah...best tu dpt voucher... sape tak suka shopping kan... mmg meriah sambutan majlis CNY company zila ;)

    ReplyDelete
  15. FnF --> tul2 tu..pasti semua org suka shopping lebih2 lagi kalo leh shopping free..hahaha. Sayapun 1st time dlm sejarah join dinner cmni..ingat ke biasa2 jer..pakaipun biasa2 la..kalo tau grand camgini pasti pakai pakaian lip lap lip lap..wakakaka

    ReplyDelete