CNY Surprise ^_^

February 20, 2013

Assalamualaikum...

Dah beberapa hari berlalu kes saya nak cerita ni tapi saya masih senyum sampai ke telinga..hahaha. Apa taknya..dapat sekotak souvenir dari Cik Anne...hahaha. Beliau dah lama mintak address saya..saya dok tunggu-tunggu jugak la kut-kut saya akan dapat postcard dari negara-negara yang Cik Anne pergi..tup2 dapat sekotak souvenir..hahahaha..happynya. Beli sendiri souvenir dan orang bagi berbeza tau..perasaannya lain. Kalo beli sendiri pastinya rasa bangga sebab kita bukan saja ada kat negara tu dan dapat beli ole-ole untuk diri sendiri dan orglain..tapi kalo orang bagi pulak..kita rasa orang ingat kita dan rasa dihargai gitu (eh tul ke Cik Anne..hahaha). Alhamdulillah Cik Anne berhati murni dan baik hati bagi hadiah begini. Saya nak bagi something special kt Cik Anne pasni..masih berfikir..hehehe.

Jom layan photo...surprise day selepas CNY. Sejak akhir-akhir ni saya snap photo guna henpon jer. Camera memory full pun belum clearkan lagi..


Bestnya keje dengan cina ni bila CNY jer dapat bonus dan juga angpow...yeeahhh. Semua opismate cina dan juga subcon pasti bagi punya lah..hehehe..best best!!!


Syok dapat angpow belum habis..tup2 dapat parcel ni..hamba kaget..eh ada nama Cik Anne..makanya hamba teringat la yang hamba pernah bg address opis hamba kat beliau..OMG!!!
Sempena kekagetan itu..hamba create watermark kat photo hamba tu..cantek tak?? Cik Anne nyer watermark cantek lagi..heehhe


Teruk saya bukak pembalut..wahhh cantiknya box. Kaget kali kedua...tak sabar nak tengok isi2


Taraaaa...kaget kali ke tiga..banyak giler souvenir...opismate smua dok keliling saya nak ushar jugak..
Nasib baik takde yang mintak sorang satu..hahha
Ada dari Ostoli..Hong Kong..Sarawak..Vietnam..paste laksa Serawak jugak ada..oh rasa nak nangis


 Souvenirs dari Serawak..cute la orang iban tu..


 FM Hongkong...walllawehh 


 FM vietnam..cute sangat yang ni..i like!!!


 Ni tak sure dari mana..boleh letak makeup ^_^



Dari Ostolia...semuanya menarik..best!!!



Makanya collection souvenir yang diberi oleh kawan-kawan makin bertambah la. Saya suka letak kat office..partition depan meja keje..setiap masa leh tengok.. :)


Sure ada pembaca blog saya tak berapa nak sure saper Cik Anne ni. Sila click Cik Anne. Saya suka follow blog Cik Anne..suka cara dia menulis. Dan juga suka cara dia travel. Kalo tak caya cer gi tengok. Kepada Cik Anne..makaseh banyak-banyak dengan ole-ole yang tak terhingga bestnya ni...saya sangat-sangat hargainya. 

Dan...masih ada lagi surprise yang lain..hahaha. Saya budget RM700 - RM800 jer untuk flight ticket dan serahkan duit kepada my sis untuk decide nak kemana-mana this year. Saya bermimpi-mimpi dengan duit tu  untuk ke Korea..tapi saya tak berharap sangat sebab my sis ni tak suka sangat Korea. Dia kalau boleh nak travel negara2 owangputeh jer..hahaha. Saya pulak bukannya boleh cuti lama-lama..kang kena buang keje. Eh..apa surprisenya??  My sis akhirnya beli ticket ke Korea..can't believe it!!!!! Rasa nak melompat jer..just bought yesterday. Banyaknya surprise sehari dua ni..heheeh...syukur..syukran Ya Allah!!! I will promise to my sis..dia takkan nyesal ke Korea. Saya layan gak la korean drama..saya percaya Korea tempat menarik..moga-moga semuanya smooth...Amin...

You Might Also Like

11 comments

  1. wooww..memang surprise sgtt..JM yang baca ni pn surprise...bestnya dapat sobinerrr..jeles..JM pun follow blog Cik Anne tu..hihih
    Aper pegi Koya...arghhh..jeles berganda..sbb nk pegi jgk thn ni tapi dh clash ngan trip lain..tak kira..thn depan nk jgk pegi Jejudo..hihih...

    ReplyDelete
  2. wah rasa dihargai bila dapat diingati oleh rakan sejati kan
    tak kira lah barang apa sekali pun seandainya diberi rasa tersentuh TANDA INGATAN tu....shuntek sangat oleh2 tu...(smile)

    ReplyDelete
  3. mesti zilla pernah buat sesuatu yang baik...
    maka dibalas dgn baik jua...
    sangat banyak hadiah comel yg dibagi tu...

    ReplyDelete
  4. Salam Zila,
    Kiut-miut fm dan key chain tu. Saya pun suka beli fm setiap kali saya travel. Penuh dah 2 buah peti sejuk sampai dah tak tahu nak letak kat mana. Kabinet di office pun dah penuh, magnetic board beli di Ikea pun dah penuh...Berbaloi tak beli lagi satu peti sejuk semata-mata untuk letak fm? Ha..ha..

    Murahnya rezeki Zila. Hadiah yang amat berharga, kan? Allah balas kebaikan/kesabaran seseorang itu melalui macam-macam cara. Hadiah, ingatan, doa orang lain kepada kita, dapat kawan yang baik-baik, dapat tempat kerja yang sesuai, kesihatan yang baik, kelapangan masa...itu semua rezeki :)

    ReplyDelete
  5. Waaa murah rezeki zila. Macam macam hadiah dapat. Mesti tersenyum memanjang jer zila....

    ReplyDelete
  6. JM --> Hahaha..surprise kan?? JM ni byk betul trip taun ni smpai terclash2 hahaha. Kalo boleh sayapun nak byk2 trip mcm JM..tapi xde kesempatan.

    Dila --> Betul tu dila. Walaupun rakan dialam maya..saya tul2 rasa dihargai :)

    Kak Coco --> Takde la baik2 sgt..cuma buat baik2 ngn cik anne mana tau pasni dia sponsor jenjalan mana2..haahaha (gurau jer cik anne). Tu la akak..selalu org bg sebutir2 jer..ni ha sekotak..hamik!!! HAHAHA

    Prof --> Amboi prof..mcm dh boleh bukak kedai souvenir tuh!! haha. Kalo betul beli lg 1 fridge untuk letak FM..memang giler hebat tu..hahaha. Betul cakap prof..terharu pulak bila baca komen prof ni. Alhamdulillah keatas setiap kesenangan..kebahagian.. ketenangan.. kesejahteraan.

    ReplyDelete
  7. bestnyer zilla!!bagilah dekat kami satu dua, heheh...ada kawan yang baik macam ni, memang best. wah~...ke koya pulak yer tahun ni, memang pun, ramai yang cakap best pergi koya. maklumlah now semua dok giler kpop, hehe...

    ReplyDelete
  8. Eh..termissed nk reply satu lg komen..hahha.

    Rozita --> Sampai ke hari ni tersenyum la..hahaha.

    ReplyDelete
  9. Orga --> tu arr mmg best..hang ja tak best..papepun tak bagi :( (lawak ja na)

    Takde la sebab kpop bagai nak ke koya..xde paedah nak ber kpop..hahaha

    ReplyDelete
  10. Malu arr pulak...
    Harap zila sudi menerimanya..

    ReplyDelete
  11. Cik Anne--> hehehehe..ofcos sy sgt2 sudi menerimanya.. (^_^)

    ReplyDelete