Mz NiNa BaKeRy CaFe

May 16, 2012

Assalamualaikum...


Terlebih dahulu saya nak ucapkan Selamat Hari Guru kepada pembaca blog saya yang bergelar guru. Pada asalnya saya jugak bergelar guru. Disebabkan saya nak concentrate career, saya lepaskan partime saya as a teacher at tuition center. Sayang rasanya lepaskan pekerjaan tu walaupun partime job. Almost 8 years saya mengajar tuition, akhirnya saya penuh tekad lepaskannya disebabkan i want to go further in construction line to be highest level (angan2 mek jenin harap2 termakbulah...amin)

Just nak lepas gian berblog..saya nak share 1 lagi tempat makan best di Solaris Dutamas. Asalnya saya ke Solaris ni nak cari scone. Tengok jalan2 cari makan tv3 promote satu bakery ni..cari punya cari..terjumpa bakery lain la pulak..hehehe. So hentam sajalah labu. Lebih2 lagi tengok nama bakery ni macam artis punya..saya tak pernah masuk restoran artis..yang asyik2 masuk restoran cuma chef Zaidah punya (Djeumpa, Kota Damansara

Langkah kanan tul time tu. Cafe @ bakery ni baru start hi-tea buffet. Just RM16 sorg (every saturday & sunday). Time tu baru kul 2pm lebih. Dah la lum lunch..baekk punya nih..hehe. Oh...lupa nak ckp nama cafe ni...Mz Nina Cafe Bakery. Alah..minah yg kawen ngn volkalis kumpulan hujan tu..letak nama jer. Bukannya dia owner pun. Pelayan tu siap tunjuk sorg perempuan ala2 muka Mz Nina tu..nampak rupa mcm mak atau akak dia..lebih kurang cmtula..saya agak jerlah..hehe.

Time tu just me and my sis jer...berulang2 gak kami hadap makanan2 kt situ..hehe. Maybe org lom tau kut..saya agak cefe tu baru bukak dlm 2-3 bln cmtu sebab saya selalu makan area Solaris tu, so far xpernah perasan cafe tu.

Tak mau ckp banyak..jom ushar pic plak..


Scone kat sini mcm biskut...so disappointed  :(


Ni kita panggil ketayap...lupa plak nak amik ritu :P


Carrot cake ni besar...sedap...sayang takleh nak abis


Tart ni terbaekkk...i like it


Spaghetti ni 3-4 kali ulang amik...memang sangat sedap + lapar...nasi goreng tu plak nasi goreng ulam..2 kali gak tambah..hehehe


Ni puding roti...sedap bila letak susu cair sebagai sos


Mcm2 jenis roti ada...semua ni sedap...(asyik2 sedap jer) :P


Decoration yg menarik...suka tengok photo tu.


Yg ni rasanya ada gak dlm menu...nyummy


Cake dlm ni xtau masuk dlm buffet ke tak..nak tanya malu sebab kami pulun mkn byk dah..hehehe.


Sesiapa yang tak biasa dengan Solaris Dutamas ni maybe akan alami masalah nak cari parking yang dekat dengan tempat yang nak ditujui. Saya yang pernah kerja situpun just tau parking kt tempat yang senang nk gi office sendiri. Kalo nak ke tempat lain memang saya xtau cmner nak cari...hehe. Setiap kali mkn area tu terpaksa la leburkan RM10 utk parking tul2 depan restoran. Pejam mata jerlah sebab bukannya ari2 makan situ. Bakery ni betul2 dekat dengan Publika. Lets try..highly recommended!!!


You Might Also Like

5 comments

  1. Salam berkenalan.

    Dulu pegi solaris makan kat Bali2. Memang susah nak dapat paking. padat sungguh area tu.

    mz nina ni ada pelbagai juga menu nya ya?...nampak eksklusif. suasana best tp xleh makan selalu sbb mahal...hehe

    ReplyDelete
  2. Nampak macam sedap je...terliur le pulak :)

    ReplyDelete
  3. Juadah => kalo buffet Rm16 tu kira ok lah kan?? leh makan byk manapun..pilihan plak sehingga 20 jenis cmtu..kalo kdg2 apa salahnya kan?? hehehe

    Prof => memang sedap..mai la balik Malaysia..saya lanjer..hehe

    ReplyDelete
  4. Salam..

    Nampak menarik, u ada contact detail of this bakery?

    ReplyDelete
  5. Waalaikumsalam marjiana...

    pada mulanya memang menarik..tp 2nd time sy gi..so frustrated..makanan dah berkurang..langsung xmenarik..harga buffet still sama. Awk try masuk FB restoran ni..maybe ada detail contact smua..

    ReplyDelete