My SuNSeT CoLLeCtioN

April 20, 2012

Assalamualaikum...

Entry kali ni tak de apa2 yang menarikpun..hehe...sesaja nak menulis. Hmmmm...I really like sunset..sunrise..flower..nature..Alhamdulillah saya masih ada kesempatan nak tengok ciptaan Allah yang indah ini. Entry ni just nak share koleksi sunset saya dari tempat2 yang berlainan..jom layannnnn!!!



 
 Sunset ketika di Great Ocean Road, Victoria, Australia ketika saya travel ke Melbourne baru2 ni..

 
Ni pun ke ketika di Melbourne...St Kilda Beach..


Ini pula di Krabi


Pic ni snap dengan tab...so tak nampak real sangat colour sunset tu..saya snap ni kat Goldcoast, Sepang.





 
 Yang tak disangka2...dari rumah sayapun sebenarnya boleh layan sunset..ish2..hehe..baru semalam perasan ketika nak tutup tingkap, padahal dah bertahun stay sini...haha. So lepas ni tak payah nak gi jauh2 layan sunset..kat umahpun leh nampak..hehe. (*_-) 


Tu jerlah nak share..hehe...

Wassalam...


You Might Also Like

11 comments

  1. salam..

    cikgu pun ada colection sunset pic...tapi tu lahh cikgu lum ada DLSR pakai camera cap ayam jerr,gambar ala kadar jerr,,tgh menabung nk cari compaq camera...syok sikit bawak berjalan...

    ReplyDelete
  2. Senja memang indah. Di mana-mana kita pergi suasana ketika matahari hendak melabuhkan tirainya begitu ajaib. Ianya berlaku sekelip mata. MasyaAllah hebatnya ciptaan Allah. Betul kata Zila, tidak perlu pergi jauh-jauh, bukalah jendela rumah kita dan nikmatilah keindahan ini!

    ReplyDelete
  3. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  4. Salam cikgu..

    Memang patut ada camera walaupun yg biasa2 jer cam saya nyer. Boleh snap pic untuk jd kenang-kenangan..skrg henpon pun dah bagus...camera boleh snap pic yg clear. Sunset kat area umah saya tu saya snap guna henpon..

    ReplyDelete
  5. A'a doktor...cantik sangat senja ni..sayangnya sunrise xnampak sebab dilindungi bagunan2 tinggi. Kalo di kmpg sy, nyaman sangat..boleh tgk sunrise..sunset..burung berkicau2..embun di pokok serta rumput..i mis my hometown :(

    Skrg everyday saya layan sunset dari tingkat..dari pukul 7ptg smpailah masuk magrib..saya ada update entry ni..sy masukkan pic yg saya snap smlm..dari pukul 7 hinggalah masuk magrib. Subbahanallah..indah ciptaan Allah.

    ReplyDelete
  6. akak pun suka sangat tangkap awan2 ni.. langsit itu membahagiakan ...

    cantik2 sume nya.

    ReplyDelete
  7. mmg terbaik lah, tp byk2 sunset yg u uplod tu maby krabi je kot yg sya akan jejak..ke ausie tu ontah bilo lh..huhhu

    ReplyDelete
  8. kak azian --> a'a betul3.

    Fini --> InsyaAllah dpt jejak kaki kt ausie..tanamkan azam...yeah!!!

    ReplyDelete
  9. sunset kat Uluwatu, Bali pun cantik...

    salam dear, tengs drop by my blog n drop ur comment...tengs jugak bagi info pasal Medan..nnt nak khatamkan n3 Medan sis ni...tengs sudi memberi pendapat yer...

    saya follow sini terus...
    nice blog!!

    ReplyDelete
  10. Bg link kut2 ada snap picture tu..teringin nak tgk..hehe

    ReplyDelete
  11. Rasa nak terbang ke sana skrg juga bila tengok gambar2 pemandangan yang indah2 ni.

    ReplyDelete