3D PuZzLe - Tower Bridge & Big Ben

September 15, 2011

Salam....



Hmmm...nak share skit psl 3D puzzle. Sebelum2 ni saya xtaupun wujudnya 3D puzzle. Bila kenal jer my sis..ha..baru tau. Dia ada wat collection puzzle...yg biasa ada..yg bercahaya bila gelap ada..3D pun ada. Dah terlanjur kt London ritu..terjumpa la 3D Big Ben Puzzle..syok tul time tu. My sis biar saya wat sorg2 puzzle tu. Memang mencabar. Berkat kesabaran, siap gak puzzle tu dlm 2hari gitu.Ditambah plak time tu saya menganggur kejap..so terisi skit masa utk memerah otak dan ketangkasan minda nak siapkan Big Ben tu...Murah jer beli time tu...kalo xsalah 5 pound.

Kena ati2 wat 3D puzzle ni..kalo terkoyak salah satu connection puzzle ni...ha..nganga la..memang susah skit nk dpt bentuk yg elok..tinggi puzzle ni dlm 2 kaki lebih lebar lebih kurang 1 kaki.



Dan satu lg 3D puzzle yg dicari2 oleh my sis akhirnya jumpa..London Tower Bridge. Besar giler puzzle ni bila dah siap. Kali ni kitaorg wat sama2. Semalaman wat puzzle ni. Sanggup bersengkang mata sampai tengah malam sbb xnak wat halfway. Mana nk beli puzzle ni?? hmmm...kt times book store da jual...harga dlm RM100. Time beli ni just tinggal 1 ni jer. Skrg ni xsangka2 hobi saya dah tersama ngn my sis..dia ajar la ni. Cantik betul collection ni. Lepas ni nak cari Marble Arch London plak. All about London cos we all love London...hhehehe.

Setiap bhgn2 ni kena remove dr board. Dah siap2 dipotong..senang jer nk remove.

Ni salah satu bentuk dlm process pembikinan :P


Taraaaa!!!! siap dah pun...panjang London Tower Bridge ni dlm 3 kaki...tinggi dlm 1 kaki.

Memang cantekkk!!!! xcaya ce try cari and buat sendiri...

You Might Also Like

0 comments