Hokkaido - Intro

March 02, 2016








Assalamualaikum..

Lamanya tak menulis..bukannya takde bahan untuk dicerita, ada..Cuma masa jer yang terhad. Cerita trip Vietnam saya hold dulu ye…saya nak cerita trip ke Hokkaido, Japan dulu. Saya baru jer balik Isnin baru-baru ni setelah seminggu berkampung di Sapporo. Untuk entry ni saya letak dulu beberapa photo sebagai intro ye..InsyaAllah saya akan share cerita menarik kat sana serta cost ye. 


Excited sangat time ni sebab keluar jer dari subway setelah melalui perjalan lebih kurang 8 jam dari Malaysia serta setangah jam gitu dari airport…inilah kali pertama saya memegang snow yang diidam sekian lama. Syukur Ya Allah memberi kesempatan ini!!!


Takino Suzuran…inilah pertama kali melihat snow turun…sejuk sampai takleh nak nafas…hahaha


Snow seperti buih2 sabun…putih…bersih..


Sapporo diselaputi snow memutih…view dari Sapporo TV Tower



Short trip ke Niseko…snow seperti buih sabun memenuhi pokok-pokok di sana. Satu permandangan yang menakjubkan!!!

Shiroi Koibito..dibahagian luar seperti di fantacy world..


Long trip to Asahiyama Zoo. Kelainan sikit visit winter zoo. This is the best zoo saya pernah pergi!!!

You Might Also Like

9 comments

  1. nak opergi sana le setelah tengok keindahan alam di blog anda.

    ReplyDelete
  2. ahhaahahah penguin itu
    comel kan?
    yes..salji di hokkaido adalah gebu

    best kan?
    ok nak baca lagi entry di sini
    sila updet laju2

    ReplyDelete
  3. Dah lain muka Zila... Kurus skit..

    ReplyDelete
  4. waaaa... bestnye.. teringin jugak nak ke hokkaido.. kalau ikutkan plan nak pegi ujung tahun ni tapi tak tau lagi sebabnye tengah mengumpul hehehehe

    ReplyDelete
  5. Saya suka tengok snow...cantik. Suasana masa ni sepi atau tidak?

    ReplyDelete
  6. MKL --> Silakan...Hokkaido waiting for u :)

    Akak Coconut --> A'a gebu…dari kata lain kalo pijak, rasa macam pijak tepung jagung..hahaha

    SS --> kejap gemuk...kejap lagi gemuk..gitu lah saya..hahaha

    Mie --> Nak ikat tepi ke nak ikat semua :P

    Marea --> Cepat kumpul duit…Hokkaido ni bagi saya duit byk digunakan untuk makan..entrance fee semua tu xbyk mana pun..kalo pergi berdua mcm saya ni, dalam RM3-4 dah lebih dr cukup :)

    Prof --> Suasana di mana saja pergi sepanjang di Hokkaido amat denang dan damai. Takde dengar hon sana sini..local people sangat polite. Saya sampai balik sinipun masih tak hilang perangai nak hanguk sana sini…hahahaha

    ReplyDelete
  7. sis..boleh tahu x pakai kamera apa? semua gambar cantik! ada edit gambar x?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya pakai compact camera samsung...saya just edit gambar tu letak frame dan juga watermark. Nak edit lebih-lebih tak pandai lah..hehehe

      Delete