April 25, 2013

Itinerary Krabi



Assalamualaikum

Baru-baru ni ada beberapa rakan blog dan juga bukan rakan blog bertanyakan itinerary Krabi. Dalam masa beberapa minit terhasilah itinerary tersebut. Kebetulan dah ada..makanya saya nak share lah kat blog saya yang tercinta ini. Trip saya ke Krabi yang berlaku dulu kala ini..adalah trip terkejut tergempaq. Ia juga diberi nama roadtrip...aaahaaa!!!

Trip ini sesuai untuk sesiapa yang belum beli flight ticket dan nak melalui pengalaman adventure gitu. Bila guna kereta sendiri ke Krabi ni banyak faedahnya. Antaranya senang nak bergerak kemana-mana dengan keadaan yang selesa. Dan kena ingat..make sure petrol tu siap-siap taruh full tank ketika masuk ke sempadan Thai. Minyak kat Thai berganda-ganda mahai tau!!

Nak tahu lebih lanjut trip saya ke Krabi, boleh click link-link yang sebelah kanan blog saya ni.


Ini adalah kos untuk dua orang..iaitu me and my sis.
Cantek kan?? ini salah satu view dan di salah satu 4 island yang saya pergi ketika ke Krabi.
InsyaAllah..kalo ada rezeki saya akan ke Korea esok pagi.
Sekian..terima kasih..bai bai


16 comments:

  1. Assalamualaikum kak, terima kasih berkongsi iternary ke krabi. woahh. naik keta memang jimat. tapi sheila da beli flight tiket. so a bit mahal la. hehe. anyway rm1500 tak lari bajet punya kan. kak, take care ke korea. korea punya iternary jangan lupa. hehehe opss, fridge magnet korea please.. hehehhe :)

    ReplyDelete
  2. uik...JM ingat Zila mau ke krabi..rupanya nk ke korea..bestnya cuti2..epi holiday dan kim salam kat mamat korea yg ensem2 tu heeeee

    ReplyDelete
  3. Waalaikumsalam Sheila,

    Maybe jimat la tapi tak bnyk kut. Kalo gi ramai2 leh share. Amboi nak FM bagai..hahhaha..boleh jer kalo tak malu..nanti email address..hehehe

    ReplyDelete
  4. JM..

    Amboi JM ni..minat mamat korea plak..hahhaa.

    ReplyDelete
  5. Zila aku baru sampai ni korea lani hujan pastu bunga cherry blosom byk dah gugur. Take care kat sana hati2 naik bus sebab driver bus suka caj 2kali kat kita maklumla kita tak reti lagi. Satu lagi korea ni indah khabar dr rupa ja. Tadi kat airport aku kena buat amazing race sebab flight nak berlepas dah. Aku sampai 3jam awai tapi disebabkan keja manusia lembap sgt kena beratur panjang gila.sistem airport xcanggih pun klia lg ok. Disebabkan depa xreti ckp english n reja dok ckp korea dgn aku,aku pun sembang dgn depa ckp kedah juga lantakla janji bahasa tangan n kaki paham

    ReplyDelete
  6. wow...krabi + korea, memang meletup habis la zila...ok jugak itinerary ni, pakai jalan darat. boleh cuci mata banyak-banyak, hehe...

    bape hari pi koya zila? happy holiday kay :)

    ReplyDelete
  7. Selamat bercuti ke Korea...zila..

    ReplyDelete
  8. Salam smua..

    Sy dh slamat kat korea.everything smooth, nanti sy reply komen kome ye..

    ReplyDelete
  9. salam


    alhamdulillah

    selamat sampai
    enjoy your holiday

    jangan lupa bawak balik foto2 menarik dari sana

    ReplyDelete
  10. Salam Zila,
    Semoga selamat dan gembira bersonata di Korea :)

    ReplyDelete
  11. Firdaus--> sgt tragis tu. Kami kat sini byk naik cab ja sbb kak kami tu xberapa sihat. Travel kali ni light n easy skit. Ada part yg masih ada cherry blossom..cntik sgt

    ReplyDelete
  12. Orga--> mmg meletup kedabom!!! Awk nyer blog byk gak mmbantu pasal korea ni. Sy ada berbagai2 discount coupon yg boleh guna kat sini.

    ReplyDelete
  13. Kak rozita --> makasih. Akak pun pernah pegi kan? Siap singgah vietnam kut..hehe

    ReplyDelete
  14. Rezeki --> makaseh dan insyaallah

    ReplyDelete
  15. Prof --> aalaikumsalam, makaseh. so far sy sgt hepi kt sini

    ReplyDelete
  16. Assalamualaikum kak, pasal tak malu lah. sheila minta souvenier. hahaha sengal tak? hihi haritu kita email akak guna norsheila@securigold.com.my kan? hehehe

    ReplyDelete