GaLaXy TaB AgAiN...hehehehe

October 17, 2011

Salam...

Syukur Alhamdulillah, tak sangka saya sudah memiliki Galaxy Tab yang xpernah saya idam2 kan pun..hehehe. Tak sangka yg asalnya tab kepunyaan my sis sudah jd milik sy selepas dia dah jumpa tab yg ber 3G..ngeh2. Kena byr installment kt dia...hehehe...cam along plak dia, cuma xde interest je.

Kepada saper2 yg xde galaxy tab..gi la ushar2. Mmg sesuai utk kita2 yg suka travel ni. Antara keistimewaannya adalah...
1) Leh GPS ..guna Papago. leh searchhotel, restaurant...atau interesting places kt sana
2) Kalo memory camera full..leh transfer kt tab ni.
3) Dan satu lg, kalo bosan dlm flight yg berbelas2 jam...leh gak main game....uihhh game dlm ni mmg power...xtido mlm dibuatnya..hehehe.
4) Leh wat note pape yg patut....supaya kita xmiss pape yg menarik kt sana
5) Leh check cuaca..mana tau kut2 kita leh elak ujan ribut kt tmpt org.

Jom saya explain lg psl tab ni supaya anda semua akan terpengaruh utk beli...saper2 yg xmo trpengaruh...stop baca..wakakakaka...

Kalo beli kt mana2 kedai henpon...jgn trpengaruh apa2pun ngn dorg utk donlot software semua tu atau beli2 apa2 accessories utk tab kita...wat bazir jer. Selalunya drg akan charge mahal utk screen protection...ada yg cecah RM100..kalo gi survey kt tmpt len..RM15 pun ada. Then, pasal pouch...saper2 budget yg murah2...gi survey kt Lowyat atau Digital Mall PJ. Saya punya ni dlm RM70 lebih. Saya mmg nk cari pink kolor, bila dah jumpa terus beli. Kalo nk beli tab..biar beli tab ni jer..yg lain2 beli tmpt lain sbb lagi byk pilihan dan murah. Internal memory bg tab ni adalah 16 GB..mmg dah byk tuh..tp kalo nk beli external memory card, maybe kita just spend RM40-50 bagi 4GB...


Hmmm...yg best tab ni, ada berjenis2 benda yg boleh kita donlot free...cthnya wallpaper. Saya pilih sakura live wallpaper..syok je tgk bunga2 sakura gugur.


Bila donlot FB..leh terus dpt notification..semuanya di hujung jari..hehehe


Kat market android ni ada berjenis2 application yg kita boleh donlot..story book la..game, ebook, resepi, tv online, magazine, news, tak terkira banyaknya..ada yg free dan ada yg kena beli..

You Might Also Like

6 comments

  1. aku tak terpengaruh sebab aku dah lama pakai

    ReplyDelete
  2. hehee

    naseb baek tiada nafsu utk gadjet..kalo x botak licin i !

    ReplyDelete
  3. Waahhh...menariknya. Untungla awak ziela.

    ReplyDelete
  4. Mas => a'a nasib baik..hehee. Tp yg bestnya xleh nk berblog. Maybe kena ada external keyboard. From time to time sy akan update the special of galaxy tab..nak bg awk trpengaruh gak...huhahahahh!!

    Travelholic => Xde untung manapun..still kena byr gak..skit2..hehehe..

    Firdaus => yee meh?? whatever...i dun care...huwaawhahaha!!!!!

    ReplyDelete
  5. Sori mas, typing error...sbrnya xbest sbb xleh update blog

    ReplyDelete
  6. mmang best zila ...hb pun beli ni..tapi saya suka SE neo sbb kamera n video clear giler..hihi...

    ReplyDelete