BiG BrOtHeR

October 09, 2011

Salam...

Sepetang berlegar kat Petaling Street, perut mula lapar. So far kt KL sy xpernah nak jumpa restaurant2 yg memuaskan ati. Pernah mkn kt Kmpg Baru..tgh2 tunggu food..mak aii!!! gumuk2nya tikus mai kejar2 dlm restaurant...disebabkan makanan dah smpai, trpaksa minta bungkuskan..dan kemana peginya makanan tu?? ke tong sampah lah tmptnya...tu dh 3 thn lepas. Start dr aritu..sy mmg xpernah ada ati nak jejak kaki kt area tu. My sis lg la..kalo da kuching dlm restaurant yg dia tgh makan...di sanggup ajak kuar dr situ pas byr..aduh..kena plak time tu sy order siakap 3 rasa...melepas la. Nak bungkuspun dah setengah ekor dah di makan. Start dr tragedi itu gak..bila kuar mkn ngn dia sy akan make sure xde kucing then baru masuk...kalo xwat cmtu alamatnya tragedy akan berulang lg :(

Oh..nak cter psl Restaurant Big Brother sebenarnya ni. Restaurant ni dekat jer ngn umah sy...kalo nak mkn western food...dtg2lah kt sini, sure anda smua akan puas ati. Owner restaurant ni melayu...mmg big size lah dia ni, maybe sbb tu dia letak nama restaurant dia cmtu :P

Makanan2 kt sini mmg bersaiz besar, 1 plate tu boleh mkn 2org. So, boleh bayangkan besar mana makanannya? Sebelum2 ni sy just mkn dessert je kt sini..yela makanan qty besar, bazir jer kalo xabis..hehehe. Dessert yg sy suka kt sini adalah pisang yg digoreng cam goreng pisang tu..2 scope ice-cream...diletak plak honey, coklat cair..aduhhh... hot & cold, mmg terangkat. Sorry lah xdpt nk tempek pic..maybe next time. Dah lupa namanya dessert ni.

Lepas jer shopping skit2 kt Petaling Street..on da way balik umah singgah jap kt sini sbb terasa sgt nk mkn spaghetti. Menu kt sini mmg byk...xtau nk pilih yg mana..spaghettipn macam2 jenis. Restaurant ni ada 2 tingkat..tiap2 mlm sy lalu kt situ..sentiasa penuh jer..nasib baik pegi kali ni ada tmpt kosong..walaupun org ramai, tp service sgt efficient. Makan kejap jer smpai. Dulu2 sy xsuka restaurant ni sbb waiter2 mostly bangla nepal smua..tp skrg dh xde dah..ada melayu ngn indon..kira ok lah kan? Jom tgk sy makan apa kt sana..maybe lepas ni anda smua plak kan!

Asi belended Caremel...sgt manis ni..


My sis order tuna apa benda spaghetti ntah...punya la pedas..sedap mmg sedap..tp pedas mak aiii...memeritkan perut..


Ni sy nyer...black pepper meat ball spaghetti...sedap sgt...meat ball tu bukan segera punya..mmg drg wat sendiri..rasa smua cukup cuma sy xleh nak habiskan sbb terlalulah byk. Pedas tu pedas la jugak...kena plak sy minum hot cappuccino...mmg meleleh air mata la sbb pedas.

Wassalam....

You Might Also Like

2 comments

  1. BOLEH BAGI ALAMAT TAK KAT MANA NIH??? KALAU2 BALIK KL NANTI BLEH LA AJAK FAMILI GI.. HARGA MAKANAN BERPATUTAN TAK???

    ReplyDelete
  2. Kota Damansara,
    Petaling Jaya, Selangor
    No. 3G, 3-1, Jalan 5/20,
    Pusat Perdagangan Kota Damasara,
    PJU5, 47810, Selangor

    Landmark nya kat Alliance Bank. Nanti saya upload mihun Singapore..sgt sedap.

    ReplyDelete