LoNdoN - starting journey

February 25, 2011

1st time nak jejak kaki di London memang excited. Flight terburu2 skit la booked sebab saya suka travel tanpa dirancang. Lg 2 minggu nak pegi baru booked. Alhamdulillah air ticket kira murah gak la..RM2,150/sorg termasuk skybus and food atas flight. Bertolak dr Malaysia 30 Jan 2011. Dlm flight 13 jam mmg penat sungguh..kena plak 1st time travel jauh. Lenguh habis sendi2...Saya ambil seat bhgn tengah2 sebab senang nak kuar masuk gi toilet. Best sgt bila ketiga2 seat milik sy dan akak sy.

Time on da way hujan lebat sgt..boleh dgr smpai dlm. Gerun gak la. Makanan dlm flight sedap gak..hehe...1st serve nasik lemak..2nd serve nasik beriani. Flight saya pukul 2pm lebih,dats mean saya melalui sepanjang mlm di Malaysia. Smpai di Stansted Airport, London pd pukul 8pm lebih.

Semua service sgt efficient. Boleh booked transport dengan mudah. Baru jer pergi bhgn cab service, driver cab dah ada belakang. Staff cab service polite sgt dan driver juga. 1st nite sy kat London adalah kat Days Inn Travel Lodge Hotel

Hotel ni dr Stansted Airport just 10 minit jer. Time saya ke London, cuaca still sejuk..mlm2 boleh cecah -ve degree. Kuar2 jer dr cab...perhhh...sejuk mcm dok dlm fridge...hehehe..mengigil2. Bila masuk dlm hotel...panas gler...mat2 salleh ni suka panas2 kut.

1 nite kat sini hrga 40 pound. Kalo harga asal 49 pound. Disebabkan booked awal, dpt la murah skit. Takde breakfast. Perubahan waktu tu wat saya xleh tido..sementara tunggu cerah, berkali2 dok tengok kt tingkap bila nak siang. X sabar nak tgk view negara org bila waktu siang...rasanya mlm tu saya just lelap dlm 1jam jer.



Masa yg ditunggu2 akhirnya tiba...hari siang..yeahhh!!!! kat belakang hotel tu ada restaurant. Kelihatan area tu mcm kita punya R&R sebab byk sgt lorry driver singgah. Lorry drg ni mak datok...giant2.

Time ni sejuk leh tahan gak la..nasib baik xde snow..kata akak sy kalo ada snow xbest sbb jln basah dan lincin. Setakat yg saya tgk jln xla basah sgt...pokok semua xde daun...kira suasana semua kelabu asap..hehehe...tp unik..



ni breakfast pagi pertama di london..heheh..muffin ni kt dlm ada moist chocolate

You Might Also Like

0 comments