CHINA, HONG KONG & MACAU (Intro)

April 14, 2015

Assalamualaikum semua….

Alhamdulillah mission jelajah 3 negara sudah berjaya. Perjalanan semuanya smooth. Banyak betul pengalaman manis sepanjang trip kali ni. Lebih kurang 15 jenis transport yang kami gunakan. 


Tempat-tempat yang telah kami jelajah dalam masa lebih kurang 9 hari.

Summary trip kali ni adalah seperti di bawah :

1) CHINA
    3 Hari 2 Malam di Yangshuo
    2 Hari 1 Malam di Guilin City
    2 Hari 1 Malam di Shenzhen 

2) HONG KONG
    3 Hari 3 Malam di Tsim Sha Tsui

3) MACAU
    2 Hari 1 Malam

InsyaAllah saya akan update pengalaman saya di semua tempat di atas as soon as possible :) 




You Might Also Like

13 comments

  1. Assalam...hi zila..kak.hanni suka baca blog zila...harap dpt baca yg trip latest zila ni.... hehehhe

    ReplyDelete
  2. Huntunglah boleh cuti panjang2...banyak tempat boleh pergi dalam satu trip...

    ReplyDelete
  3. Hanni --> Waalaikumsalam...thks dan selamat membaca :)

    Mie --> Takde la cuti panjang mana Mie..biasa-biasa je :)

    ReplyDelete
  4. teringin nak ke Guilin, cantik view di sana..

    ReplyDelete
  5. Your trip kat Thailand tuh memang seronok baca ... dan rasa tak sabar lak nak baca your trip yang ini ...

    Apa apa pun, terima kasih kerana sudi berkongsi cerita ...

    ReplyDelete
  6. kalau tau zila pegi shenzen dan guilin lebih awal, boleh kirim something dgn duitnya sekali. huhuhu mmg tgh carik sape yg ke sana. tumbler starbucks ;)

    ReplyDelete
  7. wow..tak sabar tunggu cerita zila

    ReplyDelete
  8. Bab China mmg suka je baca blog saper2.
    Btw, apesal sy kira mcm lebih dr 9 hari je?

    ReplyDelete
  9. Nohas --> jom lah kesana :)

    Ghazali --> Terima kasih kembali kerana sudi membaca :)

    John --> oh yeke..saya takut nak bgtau awal2 takut apa yang dirancang tak menjadi.

    Nieda --> Hehehehe

    ReplyDelete
  10. niL --> Lebih dari 9 hari ek?? hehehe..saya letak lebih kurang jer hari2 tu..tambah tolak lebih kurang 9 hari lah. Saya betulkan lah ek supaya tak confuse :)

    1) CHINA
    2.5 Hari 2 Malam di Yangshuo
    1.5 Hari 1 Malam di Guilin City
    1 Hari 1 Malam di Shenzhen

    2) HONG KONG
    3 Hari 3 Malam di Tsim Sha Tsui

    3) MACAU
    1 Hari 1 Malam

    ReplyDelete
  11. Sila cepatkan update. Hihi. Nak baca entry Guilin sebab suka tengok pemandangan kat sana walau sendiri xpernah sampai pun.

    ReplyDelete
  12. lama x singgah sini..:)...update tau....mana tau lepas ni nk p sana plak

    ReplyDelete
  13. Bibie --> Compare Guilin dan Yangshuo...Yangsuo cantik lagi

    Nazuha --> ok...heheheh

    ReplyDelete