May 18, 2014

Spring in Holland, Belgium, UK & France (Intro)

Assalamualaikum...


Alhamdulillah selamat sampai di tanah air tercinta setelah nak dekat 2 weeks explored beberapa negara di Europe. 4 negara jer sebenarnya..hehe. Nak cover lebih dari tu memang tak mampu kut..salah satunya sebab kewangan dan keduanya stamina yang tak berapa nak hebat. Kalau dengan budget yang ada memang me and my sis boleh follow tour yang boleh cover lagi banyak negara..tapi malangnya kami tak berapa nak selesa jika sebab utamanya mcm touch n go jer.... dan tak bebas nk spend ikut masa sendiri.

Nantikan pengalaman saya yang akan saya share dalam entries yang akan datang..untuk entry ni saya share dulu sedikit photo yeee..hehe

 1st negara yang saya terjah...Amsterdam, Netherland


 Impian saya since last year...Alhamdulillah tercapai..Keukenhof


 Juga di Amsterdam...Zaanse Schans


 Gent, Belgium


 Bruge...juga di Belgium


 London again...my 2nd time to London sangat-sangat bermakna


 Pengalaman di perkampungan di UK, Cotswold...sangat-sangat best!!


Negara yang tak pernah di impikan...Paris, France..apa-apapun syukur diberi peluang ke negara ni...sangat enjoy!!!

28 comments:

  1. Bestnya europe... nanti kuar n3 cepat2 tau zila...tak sabar nak explore. Ehhh org explore live kita through blog. Jadiiii la

    ReplyDelete
  2. wow ...bestnya ke Eropah pula.
    tak sabar nak baca story mory .

    ReplyDelete
  3. beautiful country
    pengalaman satu kenangan yang terindah dear

    ReplyDelete
  4. hai.. kitaorg family yang jumpa dalam van from paris.. nice pictures!

    ReplyDelete
  5. Wah sampai jugak kat Cotswold....tak sabar nak dengar cerita...

    ReplyDelete
  6. bestnya...patut lama senyap..ke Europe ghupenye..hehehe

    ReplyDelete
  7. Ohhh inilah trip mega tu no wonder lah lama x travel rupanya pegi europe. Mesti citer tu nanti :-) story mory nanti :-)

    ReplyDelete
  8. no wonder la lama senyapnya. welcome home!

    ReplyDelete
  9. furhh....ke europe ye...

    next update :)

    ReplyDelete
  10. Cheq Sue --> Jangan la cakap gitu awk..mana tau bila dh baca pengalaman saya..awk pulak akan melaluinya lepas ni..ye tak? :)

    Nieda --> Yelah...nanti saya story mory ye..hahaha

    Dila --> Ye Dila..penuh dengan kenangan sampaikan bangun tido sehari dua nipun masih terasa di negara orang..haha..masih x sedar diri sikit

    Qisha --> hai awk..kita dekat2 jer..nanti boleh jumpa lagi..nak FB awk..nak tgk gambar jugak!!!

    ReplyDelete
  11. Saerah --> Mesti sampai ke Cotswold tu sebab itulah cita2..haha

    DJ --> Takde la senyap sangat...masih polo uols punya blog walaupun di negara orang..cuma tak dpt nk komen jer sbb tired..hehe

    JM --> takde lah mega manapun JM..biasa2 jer. Nak compare org lain..lagi byk negara dorang cover..apa2pun sy bersyukur berkesempatan cover 3-4 negara gini. JM wajib baca story mory saya ye..mana tau thn ni jugak JM pulak pergi sebab tak menahan..haha

    Mie --> mmg giler best!!! haha

    John --> hehe

    Emy --> :)

    ReplyDelete
  12. bestnya..spring in Holland, Belgium, France and London..

    ReplyDelete
  13. Hai Nohas...dengan komen Nohas, makanya saya tukar title intro saya ni ke --> Spring in Holland, Belgium, UK & France (Intro). thanks ya!! ;)

    ReplyDelete
  14. wah patutlah senyap rupa2nya pi Europe sudah..

    ReplyDelete
  15. Agaknya kita ada kat tempat yang sama pada masa yang sama cuma tak terserempak je ye zila...Mesti cantik gambar gambar yang diambik tuuu...

    ReplyDelete
  16. Wah Zila! Merantau Europe ye. Alhamdulillah dah selamat kembali. Jeles ah dah jejak Keukenhof. Xsabar nak baca ur experiences.

    ReplyDelete
  17. Ya Allah..pesal apa la kat side bar blog syieda x hapdet entry zila ni!!!!. Tak sabarrrr nak baca entry kat keukenhof tu!!!

    ReplyDelete
  18. zila cantikla watermark. ajar sikit nak godek kat mana buat watermark tu

    ReplyDelete
  19. Waah... update cepat2 ea, Zilla :)

    ReplyDelete
  20. Holland & Belgium juga idaman di hati, tapi belum ada peluang lagi.

    Tentu seronok Zila dapat tengok bunga tulip di sana.

    ReplyDelete
  21. Cik Z --> hehe

    Kak Rozita --> nanti sy tgk entry akak yang akan dtg utk tahu adakah kita sama2 di tempat yang sama diwaktu yang sama..hehe

    Bibie --> Alhamdulillah diberi kesempatan nak merantau oleh Nya. Keukenhof paling best yeee!!! jangan jeles..hehe

    Syieda --> Isk..mcm mana kuar plak kat side bar blog syieda..hehe. okok..saya akan bikin secepat yg mungkin :)

    Firdaus --> susah jugak nak ajar..try tgk youtube..ritu kami godek2 kat youtube dalam seminggu gak la..hehe

    Fayreen --> InsyaAllah

    Prof --> Sangat seronok prof dpt tengok rimbunan tulip kat sana..moga2 ada rezeki prof pasni ke tempat idaman hati itu :)

    ReplyDelete
  22. Saya baru jer slmt tiba di kl smlm.follow trip kelana convoy conquest 8 negara..penat sgt tp berbaloi dgn pengalaman.byk tmpt tak sempat cover di amsterdam.touch and go jer.hihihi

    ReplyDelete
  23. Kembara Destinasi --> wahh..8 negara tuh...hebatnya. Nak baca pengalaman awk plak pasni :)

    ReplyDelete
  24. Mau setahun tak hbis mengarang..hihihi

    ReplyDelete
  25. Amboii...nak buat novel kah?? hahaha

    ReplyDelete
  26. Berapa ye bajet $$ keseluruhan yang perlu ada untuk seorang. .baru berangan2 nak planning . .hehehe

    ReplyDelete