August 31, 2013

My Travel Photobook

Assalamualaikum...

Agak meriah ye sekarang sebab saya jumpa banyak blogger pasal travel. Dasyat2 semuanya..nonstop travel. Syabas saya ucapkan. Entry ni saya nak share my travel photos yang di albumkan menggunakan Pixajoy.com.my. Memulanya my sis la mengalami kegilaan photobook ni..sedikit jelah berjangkit kat saya..hahaha. My sis rajin dok tunggu promotion dari Pixajoy..dan akhirnya, dibelinya untuk saya 1..hahaha. Asalnya harga photobook saya ni adalah RM300++, disebabkan promotion, dapat la RM90++ je dengan 40 pages. Berat tau..hahaha..rasa2nya dalam 2kg. Jom tengok...


Front page..sambil snap sambil minum tea o..hahahha


Yang bestnya jenis layflat hardcover ni, boleh combine gambar dalam 2 pages gini dan senang  yang selak-selak..

 
 
See?? mcm-mcm scrapbook saya letak..hahaha. Hmm...dekat 2 weeks la dok adjust sana-sini..hahaha. Semua gambar kat atas ni, gambar kt London


 
 
Ni semua gambar kt Melbourne


Sebahagian gambar kat Krabi

Medan, Indonesia

Ni pulak di USS

 

Dan akhir sekali di Korea..

Saya sesaja combine semua travel photos saya dalam 1 photobook ni. Rasa sayang pulak nak letak photo dari satu tempat travel. Semuanya ada muka saya dan berlatarkan view. Rasa puas buat photobook ni sebab my mummy berminat nak tengok berbanding tunjuk kat dia dari hp atau tab. My sis belikan lagi 1 voucher RM30++ yang belum sy gunakan..just standby untuk next destination. To my sis...thanks beb sebab belikan wa vouchers photobook ni..it very meaningful to me...

Oh...tak sabar tunggu nak naik flight mid September ni...hehehe..

15 comments:

  1. Cantek travel photobook awak. Saya pun nak buat satu tapi malas gila ni! xP

    ReplyDelete
  2. Oh tenkiu...hehehe. Sayapun malas my sis la paksa saya..hehe

    ReplyDelete
  3. cantik...hehehe selamat merajinkan diri utk next photobook pula...jgn jd mcm saya, dah nak expired tarikh voucher baru terhegeh2 buat...hasilnya sgt la ala kadar je...hehehe

    ReplyDelete
  4. Eh kebetulan saya pun baru update pasal photobook ni Zila. Hihi bestlah urs jenis semua pages pun hardcover.

    Macam jadi addicted bila duk cari deals photobook je sekarang ni. Hahaha.

    ReplyDelete
  5. Menarik photobook mcm ni.. combine byk tempat dlm satu book.. :D
    tak tahu bila boleh buat photobook sendiri.. malas pun ada..

    Voucher??? mana nak dapat ek?

    ReplyDelete
  6. ramai rakan blogger travel? Mest JM salah soranyer kan hiksssss

    photobook? Ye mmg untung klau kaki travel ada photobook ni leh buat kenangan time bosan leh tgk leh simpan ke anak cucu :-)

    mid sept ahaaa nk ke mana pulak tu eee jeles ni walhal baru balik heee

    ReplyDelete
  7. bestnya photobook.. saya punya yang korea belum siap lagi.. pun masih ada 4 voucher tak redeem lagi... T_T saya malas...

    ReplyDelete
  8. Salam semua...

    DJ --> Photobook ni mcm hadiah untuk diri sendiri lah kan..hehee. Next photobook tu InsyaAllah nak guna untuk photo2 dari next destination

    Bibierr --> Eh kebetulan ye..hehehe.

    Time Traveler --> Rajin-rajin la masuk web pixjoy..dia akan update voucher time to time. Boleh juga cari kat groupon

    JM --> ofcos la JM salah seorangnya..hahaha. I love follow ur entry..i tunggu u punya entry pasal Sydney ye!!!

    Zette --> wahhh.. banyaknya.. hebat!!!

    ReplyDelete
  9. oh okey thanks.. even still tak faham.. akan lebih byk membaca nanti :D

    ReplyDelete
  10. later kalo sy free sy ajar step2nya dlm blog sy ni :)

    ReplyDelete
  11. Hai dear..bestlah blog awk..penuh warna warni kehidupan..jemputla ke blog saya dan kita bertukar-tukar link pulak..:)
    http://superstorevitaminhebat.blogspot.com/

    ReplyDelete
  12. warna-warni kehidupan..hehehe..tq tq..InsyaAllah saya pergi nanti :)

    ReplyDelete
  13. tima kasey kak zila sbb singgah kt blog zura..terharu nye otai blogger dtg blog zura....

    ReplyDelete
  14. Eerkk...silap kut ni..saya bukan otai blogger..hahaha..baru nak berjinak-jinak menulis apa yg perlu jer. TQ juga sbb blog zura bantu sy sedikit sebanyak untuk trip akan dtg :)

    ReplyDelete
  15. Thanks for ones marvelous posting! I actually enjoyed reading it, you are a great author.I will
    be sure to bookmark your blog and definitely will come back very soon.
    I want to encourage you to ultimately continue
    your great writing, have a nice holiday weekend!

    Also visit my blog post - papuloerythematous (http://ezrac-fortlauderdale.com)

    ReplyDelete