January 29, 2012

PeNaNg - Pusing2 at my hometown

Assalamualaikum....

Saya ni cukup hepi kalo Chinese New Year...mana taknya, cuti seminggu..dpt angpow lg...bonus lagi...hahaha. Maybe nila return utk stress bekerja :P

Seperti tahun2 lalu saya sure berholiday kat kmpg saya..kat Penang. Untuk pengetahuan smua, saya lom jalan2 lagi di negeri kelahiran saya ni. Thanks to my besfren Pidah yg temankan saya jalan2 dat day.Sebenarnya saya xplanpun nak jalan2 keliling Penang, tetiba jer hari khamis last week dlm kul 1pm cmtu saya tergerak nak contact kwn saya since tadika dulu...rumah kitaorg tak jauhpun, just selang 2-3 buah rumah jer. Time on da way nk ambik beliau kat rumah dalm kul 3p cmtu barulah terdetik nk gi Penang Island..hehee. Sebenarnya saya stay kt seberang bukannya island. Lepas je amik beliau..saya tnya pendapat dia idea saya, dia ok jer sbb diapun lom abis explore penang island tu.

Traffic smooth jer..tak sangka TouchnGo saya dpt discount jika gunakan Penang Bridge. Baru saya tingat yang my bro yg bagi card tu..dia pernah ckp yg dia applied time dia student maktad dulu. Dia ari2 ulang-alik ke penang. Dari harga RM7...saya hnya dikenakan RM5 lebih jer. 

1st location yg kami singgah adalah Batu Feringgi. Jom layan pic



1st time saya dtg Batu Feringgi ni..air xbersihpun. Ombak plak makin hakis pantai. Jalan area sini bahaya skit..byk sangat cona..










 




Keesokkan arinya..saya sakit perut..hahaha...apa taknya..campur mcm2 ma. Kat Batu Feringgi minum air kelapa..Balik Pulau plak durian...pastu seafood...kakakaka. Papepun saya tul2 enjoy kt negeri sendiri...boleh dikatakan saya baru explore 30% jer...later maybe saya nk sambung balik..hehe. Alamak!!!! Esok dah keje...mati la keje xsiap lagi...adoiii!!!




2 comments:

  1. Ntah la nama apa tmpt tu...tp tul2 area queen bay mall tu

    ReplyDelete