JaMuaN RiNgaN

November 19, 2011

salam...

Alhadulillah niat nak ajak kwn2 berjamu selera kt umah akhirnya tercapai. Niat di hati nak ajak ramai lagi kawan2..tapi tu la..periuk kt umah kecik2 :P

Untuk 1st time ni...sy masak simple2 je,sesaja nk lepas gian sbb xleh nk travel mana2 masa terdekat ni.. hehehe..Insyaallah kalo ada lg rezeki pasni boleh wat best2 lg. Thks kwn2 yg sudi dtg..kedatangan kalian amatlah sy and my sis hargai. Jom ushar apa saya sediakan utk kwn2 sy..

Main course xde la nasi bagai..just koey teow sup special. Then...French bread sy gunakan utk buat garlic bread dan mini veggie pizza. Garlic bread ni of cos la mkn dengan mushroom soup. Pastu ada puding roti...and coklat utk kanak2.






Koey teow soup ni kalo kt penang pgl koew teow "teng".tak tau plak nape nama tu. Saya just blend cili padi, ikan bilis, bawang merah dan putih, lada serta halia....pastu tumis benda2 tu dan rebus jer bersama ayam...sayur saya letak baby kubis dan carrot....pastu letak sotong


Garlic bread and mushroom soup


Puding roti


Ni rupa pizza before masak :)


Garlic bread & mini veggie pizza


Apple je :)


Coklat untuk kanak2


Maybe lepas ni saya akan teruskan utk wat open house hari raya pulak..hehe

You Might Also Like

8 comments