May 31, 2011

KuCHiNg - WaterfrontWaterfront ni tempat tumpuan org ramai. Memang cantik kawasan tepi sungai ni..sesuai nak bersantai. Kat sini ada pemampang..kalo saya, panggil sampan. Pemampang ni kita boleh naik utk keseberang. 
Kalo dr 360 xpress just berjalan 10 minit dah boleh sampai area ni. Menakutkan jugak naik sampan ni. Just 3 minit cmtu dah boleh sampai keseberang dengan byr 50 sen one way.

Kat seberang ada Kampung Boyan. Kat kampung ni ada food court yg boleh kita mkn makanan Sarawak...bila jln skit dlm 2-3 minit..sampai lah Kampung Gersik. Kat kampung nilah kita boleh beli kek lapis MIRA dan terubuk masin. Harga kek lapis semuanya standard RM10 dan ikan terubuk 3 ekor RM10. Gambar saya letak ni aktiviti yg saya buat kat seberang ni...


Berjamu selera mee kolok dan laksa Sarawak..mee kolok sedap gak. Dagingnya sgt lembut. Laksa serawak ni kurang skit..perasa mcm serbuk mamee..heheKmpg Gersik ngn Kmpg Boyan bersebelahan jeNi lah kek lapis MIRA tu..mmg sedap..semua sample ni saya rasa...hahahNo comments:

Post a Comment