January 21, 2018

Balkan Trip - Intro

Assalamualaikum...

Lama sudah tak menulis sejak habis entry Scandinavian. Sejak setahun lepas saya asyik pulak berinstagram, so blog ni saya akan update bila ada new trip jer. Dalam IG boleh share travel photos dan dalam blog boleh share experience dan juga tips sepanjang travel :)

Nak tahu negara apa pulak saya explore tahun ni?? Jeng jeng jeng...jom tengok intro trip saya dulu..hehehe..

Trip saya ni bermula dari 4/1/2018 to 16/1/2018..nak dekat 2 weeks. Jika ditolak perjalanan yang berjam-jam, ada lah dalam 11 days nett. Jom tengok apa highlight saya dalam sesebuah negara yang saya sampai...

1) TURKEY
  
Menikmati keunggulan Islamic architecture di Istanbul

 
Freezing di Bursa dengan suhu -8 degree calcius 


2) BOSNIA AND HERZEGOVINA
 
Menikmati ketenangan di Sarajevo
 
  
Keterujaan di Blagaj Tekka dan juga Pocitelj 

 
Extra kagum di Mostar Old Town

3) CROATIA
 
Menggigil kepala lutut akibat explore keseluruhan historical City Walls di Dubrovnik...but the view is stunning!!!
 
  
Menyaksikan ciptaan Allah SWT yang sungguh indah di Plitvice National Park dan Rastoke Village
 
 Strolling around Zagreb City

Alhamdulillah yang amat sangat-sangat untuk trip ni, semuanya manisssss..terpilihara dari scamming, perjalanan, makan, minum serta tempat tinggal yang menyelesakan dan pelbagai lagi. Nantikan next entry untuk saya share pengalaman saya :)

Bai......

16 comments:

  1. bestnya turkey dan bosnia
    berapa budget kesana tu?

    ReplyDelete
  2. kat Insta pun akak enjoy yr posts.

    ReplyDelete
  3. Thanks for the info shared di Instagram =)

    ReplyDelete
  4. Alhamdulillah..teruja tgk pic-pic Zila kat sana..yang penting semua selamat..tak sabar nk tahu full budget dan detail trip selama 11 hari NETT tu hihih

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tukah jm..xsempat nak menulis lg sebab bz sgt

      Delete
  5. wah Zila...dah sampai Balkan ye...

    ReplyDelete
    Replies
    1. xde la Balkan sgt setakat 2-3 negara..hehehe..

      Delete
  6. wahhhhhhhhhhhhhhhhh cantiknyaaaaaaaaaaaaaa trngok gambar pun dah terasa cam sampai kat sanaaaaaaaaa jer.. <3

    ReplyDelete
  7. sorang ke ni.... assalamualaikum sis salam singgah. hehe

    macam best je balkan

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumsalam...saya travel bersama my sis :)

      Tq luang masa singgah

      Delete
  8. nak follow di IG.pakai nama apa yer?:)teringin nak tgok gambar2 semua

    ReplyDelete