Sy ni bukannya pakar masak...tp boleh la masak skit :)
Sy nk share cucur udang dr resepi mak saya. Maybe lain skit la cara mak saya ni. Jom tgk cara2nya:-
Bahan2 sure la perlukan tepung, udang, kucai (kalo daun bawang lg sedap), bawang besar, cili mesin, ubi keledek(ni sy sesaja tambah), gula, garam dan serbuk kunyit untuk serikan warna.
Cara membuatnya...potong ikut suka bawang, kucai/daun bawang serta keledek. Udang tu kalo besar..potong la skit...Gaulkan tepung bersama cili, letakkan air suam.masukkan semua bahan. Ikut mak saya, dia suka bancuh cucur udang time mlm...pastu letak dlm fridge. Esok bila goreng sure lembut. Tp sy xlah letak dlm fridge...terus goreng. Baru2 ni ada bw ke office....wahh....smua suka. Drg igt sy letak telur sbb lembut...oh no no no...hehe
Taraaaaa!!!! ni la rupanya...kalo mak saya goreng lagi cantek...hehehe. Cmnipun boleh la ek??? :)
Taraaaaa!!!! ni la rupanya...kalo mak saya goreng lagi cantek...hehehe. Cmnipun boleh la ek??? :)
No comments:
Post a Comment